Isi incepe ziua la 8 dimineasta, in fiecare zi are intre trei si cinci sedinte in afara biroului si, in ultimul timp, calatoreste din ce in ce mai des in Rusia pentru intalniri de business. Dan Vidrascu (33 de ani), cofondatorul si directorul general al Editurii Litera International, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata locala de carte, a povestit pentru wall-street.ro, cum arata o zi din viata lui.
“Sunt destul de matinal. Pentru mine, ziua incepe la ora sase dimineata, cand iau micul dejun cu fiul meu in varsta de doua luni, un tabiet comun de care ne bucuram amandoi. Trebuie sa mentionez ca fiul meu e mai disciplinat cand vine vorba de ora micului dejun. Daca mai am putin timp, urmaresc si stirile de pe France 24 si Euronews, pentru a-mi face o idee generala despre ce se mai intampla in lume”, afirma managerul.

Dan Vidrascu (33 de ani) este directorul general al Editurii Litera International inca din 1998 de cand a fondat compania alaturi de tatal sau, Anatol Vidrascu, si fratele sau, Marin Vidrascu. Compania care a avut anul trecut afaceri de circa zece milioane de euro a fost infiintata initial in 1989 in Republica Moldova.

Seful publisherului de carte incepe sa lucreze in jurul orei opt, in fiecare dimineata avand o sedinta cu un anumit departament ori divizie.

“Primele ore de munca sunt dedicate exclusiv sedintelor interne. Dupa sedinte imi beau ceaiul verde si rezolv celor mai importante sarcini din ziua respectiva. E-mailurile le porcesez spre finalul zilei, dupa intalniri si dupa ce au fost acoperite sarcinile zilei. In medie, petrec cam 11-12 ore la birou, uneori programul se prelungeste cu cine de afaceri, dar incerc, cat pot de des, sa ajung acasa ca sa petrec timp si cu familia”, explica Vidrascu.

In afara companiei, are zilnic 3-5 intalniri cu furnizori noi sau clienti strategici. Si chiar daca pentru discutiile cu partenerii din strainatate prefera videoconferintele, calatoriile in interes de serviciu sunt o obisnuita pentru seful Litera International.

“Calatoresc mult in Europa de Vest, dar, mai nou, si de Est, pentru intalnirile cu diversi furnizori, tipografii, reprezentanti ai editurilor de la care cumparam drepturi de publicare. Particip la cele mai importante targuri internationale de carte, cel putin trei in fiecare an – cele de la Frankfurt, Bologna, Londra. Intalnirile cu oamenii de afaceri ai marilor edituri sunt foarte importante. Intotdeauna ma intorc cu multe idei si strategii. Tarile in care merg cel mai des sunt Italia, Germania, Marea Britanie si, mai nou, Rusia”, afirma managerul.

In cursul saptamanii ia masa la birou sau are pranzuri de afaceri. I-ar fi placut sa manance in fiecare zi in oras,” la o terasa frumoasa”, dar...” Bucurestiul este aglomerat si iti ia prea mult timp sa te deplasezi, sa parchezi”.

Pentru a sti ce se intampla la birou si cand nu este acolo, dar si pentru ca, in general, ii place sa fie informat are si smartphone si tableta. De asemenea, ii plac atat articolele din domeniul cultural, cat si cele din domeniul economic si politic. Si citeste atat presa romaneasca cat si cea straina, in special publicatii precum Financial Times, The Economist si Bloomberg Business Week.

“Imi place sa stiu ce se petrece in lume. Presa tiparita ... am si uitat senzatia. Doar in avion mai am placerea si prilejul sa aud fosnetul de hartie al Financial Times. Sunt permanent cu iPadul dupa mine, presa online oferind, datorita suportului tehnologic, niste avantaje imbatabile in relatia cu printul”, explica Vidrascu.

Iar daca pentru a citi presa foloseste iPadul, iar pentru cartile in limbi straine e-readerele, in schimb pentru cartile in limba romana citeste inca in varianta tiparita. “Pentru ca exista inca un numar limitat de titluri in format electronic”, explica seful Litera International.

Timpul liber, timp despre care, ca toti managerii, spune ca este mai putin decat si-ar dori, prefera sa si-l petreaca cu familia.

“Daca pana acum mergeam la teatru, la film si concerte, acum clasamentul este dominat de plimbarile in parc cu fiul meu. Am abonament la Ateneul Roman si merg aproape la toate concertele de muzica clasica. In weekend merg la sala si joc squash, iau cina cu prietenii, activitati pentru care nu-mi ajunge timpul in cursul saptamanii. Cand ne permite programul, merg cu sotia intr-un weekend break, de obicei la Roma, Istanbul sau Paris, destinatiile noastre preferate”.

Si, din nou, citeste.

“Multa nonfictiune...tocmai am incheiat Ciocnirea Civilizatiilor de Samuel P. Huntignton. Si, uneori, ma delectez cu literatura de calitate. Ultima carte citita este Palma de Christos Tsiolkas.

Citeste si: Seful Editurii Litera: Romanii s-au plictisit de ziare si reviste cu carti. Piata a ajuns la saturatie

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri