Dupa ce grupul ING a inchis centrul de servicii de la Cluj, iar Nokia a plecat de la Jucu, piata muncii clujeana primeste alte vesti bune, nu doar cele referitoare la investitiile De’Longhi si Bosch.
E.ON are in vedere deschiderea unui centru de servicii de business la Cluj-Napoca, unde ar putea fi create circa 600 de noi locuri de munca, parte a unui plan de eficientizare care va asigura reduceri de costuri si uniformizarea serviciilor pentru toate companiile din cadrul grupului german.

Centrul va furniza in special servicii de contabilitate pentru companiile grupului.

Planul a fost prezentat de conducerea grupului E.ON reprezentantilor angajatilor si prevede infiintarea a doua centre, la Berlin si Cluj, cu 1.100 de angajati in total. Cele circa 500 de posturi luate in calcul pentru Berlin sunt de specialisti pentru servicii de resurse umane.

"E.ON are in vedere doua locatii pentru infiintarea acestor centre: Berlin si Cluj-Napoca. La ora actuala, E.ON verifica detaliile celor doua locatii", se arata in comunicat.

Potrivit E.ON, Berlinul ofera o infrastructura excelenta, in timp ce Cluj-Napoca, "un renumit oras universitar, cu o buna infrastructura, ofera avantajul costurilor operationale reduse". In ambele orase exista deja centre de servicii similare, operate de alte companii importante.

"Prin infiintarea acestui centru se are in vedere crearea a circa 600 de locuri de munca. Insa, acest lucru depinde si de capacitatea E.ON de a asigura conditii de angajare competitive in negocierile cu reprezentantii angajatilor, care urmeaza sa aiba loc. Anticipam ca din vara anului 2012 contractele colective de munca necesare sa intre in vigoare", a afirmat directorul general al E.ON Romania, Frank Hajdinjak.

Grupul anticipeaza ca masurile propuse vor fi complet implementate pana in anul 2015. Prin comasarea unor functii si obtinerea de sinergii la nivelul grupului, E.ON va reduce aproximativ 1.200 de posturi la diviziile de contabilitate si resurse umane. Aceasta cifra face parte din totalul de 11.000 de posturi vizat prin programul de eficienta E.ON 2.0.

Grupul german de utilitati E.ON a intrat pe piata romaneasca in 2005, cand a preluat compania de distributie a energiei electrice Electrica Moldova si distribuitorul de gaze Distrigaz Nord. Operatiunile grupului pe piata romaneasca au fost integrate in 2010 in subsidiara E.ON Energie Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri