Societatea Romexpo SA, care detine centrul expozitional cu acelasi nume amplasat in zona Piata Presei din Bucuresti, a intrat in procedura de insolventa la cererea companiei Arsenoaiei si Matasel Consulting, pentru o datorie de circa 40.000 euro.
Prin hotararea Tribunalului Bucuresti pronuntata in 23.05.2012 in dosarul 72381/3/2011, s-a deschis procedura generala a insolventei impotriva debitoarei Romexpo SA. Prin cererea formulata la 16.11.2011 de catre SC Arsenoaiei si Matasel Consultin SRL, s-a solicitat deschiderea procedurii impotriva Romexpo SA pentru neplata unei creante de 181.603 lei reprezentand contravaloarea unor servicii de publicitate , se arata in comunicatul Euro Insol, care a fost desemnata administrator judiciar.

"Printr-un management adecvat si adaptat noilor conditii economice, speram sa aducem compania pe profit inca din cursul acestui an. Sa ne aducem aminte ca in 2008 societatea inregistra un profit de aproape 26 milioane lei. Deci, exista potential de crestere, iar daca se iau masuri de restructurare a activitatii, de redimensionare a organigramei si a costurilor in general, rezultatele pozitive nu vor intarzia sa apara", a declarat Remus Borza, practician coordonator al Euro Insol.

Romexpo: Datoria a fost platita

La data de 16.11.2011, S.C. Arsenoaiei & Matasel Consulting S.R.L. a formulat o cerere de deschidere a procedurii de insolventa impotriva Romexpo, pentru plata unei creante in valoare de 181.603 lei, si suma de 20.028,11 lei, reprezentand penalitati, se arata in comunicatul Romexpo.

"Avand in vedere aceasta cerere, au avut loc mai multe negocieri cu reprezentantii firmei intrucat, in perioada derularii contractului, respectiv februarie 2009 – iunie 2011, firma Arsenoaiei & Matasel Consulting Srl a incasat pentru servicii de publicitate prestate catre Romexpo S.A. suma de 6.274.485,61 lei, considerand ca este firesc si de bun simt sa efectuam plata in transe a sumei pretinse, raportat la sumele incasate pe perioada contractuala", spun reprezentantii Romexpo.

Initial, reprezentantii firmei au acceptat dar, in acelasi timp, nu si-au retras actiunea de pe rolul instantei, ceea ce ne-a determinat sa achitam creanta in integralitate. Astfel, creanta a fost achitata integral la data de 13.02.2012 (suma de 236.243,77 lei) si la data de 14.05.2012 (suma de 149.636,66 lei), la dosarul aflat pe rol, depunandu-se toate inscrisurile care sa dovedeasca situatia financiara pozitiva a companiei ROMEXPO S.A. precum si documentele de plata.

"Cu toate acestea, printr-o eroare greu de imaginat judecatorul sindic a admis cererea de insolventa. Ceea ce ni se pare ciudat este ca pronuntarea s-a comunicat in cursul acestei dimineti, iar la un interval foarte scurt de timp, administratorul judiciar provizoriu ne-a anuntat ca urmeaza sa se implice in administrare, comunicand aceasta informatie si presei. Aceasta legatura dintre solutia pronuntata si administratorul de la Euro Insol ni se pare cel putin dubioasa si ne punem intrebarea daca judecatorul Victor Moldovan nu pronunta sentinte tendentioase", au adaugat cei de la Romexpo.

Compania inaintat plangere la Consiliul Suprem al Magistraturii pentru "incorecta si nelegala solutie pronuntata de judecatorul Victor Moldovan deoarece, conform unui principiu fundamental de drept, plata efectuata stinge datoria si litigiul" si a atacat cu recurs solutia pronuntata.

Povestea Romexpo

Lucrarile la Complexul Expozitional au inceput in 1959, iar in 1962 a fost inaugurat printr-un congres la care au participat peste 11.000 de persoane. In 1991a fost infiintata societatea Romexpo SA, avand ca principal actionar majoritar Camera de Comert si Industrie a Romaniei.

Romexpo totalizeaza 76.793 mp suprafete expozitionale. In decursul anului trecut, au fost organizate organizat 150 de evenimente din care 40 de targuri si expozitii la care au participat peste 140.000 vizitatori.

"Ca efect al crizei economice si al unui management inadecvat, numarul de evenimente si de participanti s-a diminuat in ultimii ani cu efecte vizibile in scaderea cifrei de afaceri si implicit al profitabilitatii companiei. Daca in 2010, Romexpo SA inregistra o cifra de afaceri de 44.396.085 lei, in 2011, CA a scazut la 38.933.867 lei. In 2010, societatea inregistra un profit de 232.771 lei pentru ca anul 2011 sa-l incheie cu o pierdere de 2,47 milioane de lei. Societatea inregistra la 31decembrie 2011 datorii de 21.475.221 lei", se mai arata in comunicatul Euro Insol.

Grupul Borza si Asociatii detine doua societati de insolventa, Euro Insol SPRL si Assistance Insolv SPRL, situate intre primele 5 firme de insolventa din Romania, gestionand active ce depasesc agregat cifra de 650 milioane de euro.

In portofoliul societatilor se afla nume de rezonanta precum Asmita Gardens SRL, Ibiza Sol SRL, Uztel SA, CFR Mesagerie SA, Meridian Land, World Trade Center S.A, Hotel Planet, Plafar S.A, Universul SRL, Servtrans S.A, Elca Auto, Real Power Construct, Institutul National al Lemnului, Bucovina Mineral Water.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri