Noile produse sunt: iaurt grecesc cu capsuni, iaurt grecesc cu coacaze si iaurt grecesc cu rodie si zmeura.

Deoarece nu s-a incheiat primul an operational, oficialii companii spun ca nu pot vorbi inca de o cota de piata, insa precizeaza ca in acest moment isi concentreaza eforturile pe extinderea retelei de distributie. Compania tinteste ca, in mai putin de 5 ani, iaurturile grecesti sa atinga 10% din piata locala.

Noile iaurturi sunt produse in fabrica pe care Olympus a deschis-o la mijlocul anului trecut in Halchiu, Brasov, in urma unei investitii Greenfield de 55 de milioane de euro.

In prezent, iaurturile grecesti cu fructe Olympus sunt distribuite in toate marile retele de hiper si supermarketuri din toata tara. Iaurtul grecesc cu fructe va fi ulterior produs si pentru export.

Citeste si:

Cu o capacitate totala de colectare a laptelui de 40.000 de litri pe ora, noua fabrica din Brasov produce iaurt, lapte proaspat si UHT, branza, precum si smantana, toate sub brandul Oly.

Fabrica din Brasov are trei unitati principale de productie: iaurt (120 tone/zi), telemea (100 tone/zi) si lapte (PET: 16.000 de litri/ora, Tetrapack: 10.500 de litri/ora).

Grupul Olympus este prezent in Romania din 1999. In perioada 1999-2011, investitia totala a grupului Olympus in Romania s-a ridicat la 70 de milioane de euro.

Grupul de firme, detinut de o familie aflata la a treia generatie de producatori de lactate, are sediul in Trikala, Grecia, si opereaza in 34 de tari, inclusiv pe piete precum SUA, Germania si Italia. In prezent, detine cinci unitati de productie in Grecia, Bulgaria si Romania, care produc lactate si sucuri naturale.