Piata de jucarii este estimata sa ajunga la 65 de milioane euro anul acesta, in crestere 3 - 6 % fata de anul trecut, potrivit lantului de librarii Diverta.
“Vanzarile de jucarii au o pondere de 13% din cifra de afaceri Diverta si estimam ca pana la sfarsitul anului va creste pana la 17%. Perioada 1-3 iunie aduce in general o crestere usoara a cifrei de afaceri la jucarii, deoarece sezonul influenteaza vanzarile per total (carte de copii, cadouri, jucarii, jocuri etc.)”,afirma Amalia Buliga, directorul general al retelei Diverta.

Buliga estima in octombrie anul trecut ca va termina 2011 cu o cifra de afaceri de circa 19 milioane de euro, in scadere cu 3 milioane de euro fata de 2010.

In perioada 1-3 iunie, produsele pentru copii ajung sa reprezinte 30% din cifra de afaceri Diverta, iar valoarea medie a unei facturi este de aproximativ 90 lei. Parintii se orienteaza catre produse creativ-educative, dar si catre jucarii cu licente: Disney, Playmobil, Lego, Tommy, Fisher Price etc.

Cele mai cautate cadouri in aceasta perioada sunt jucariile, cartile de povesti si filmele de animatie.

Pentru a sustine vanzarile din acest sezon, Diverta a lansat mai multe campanii si promotii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri