Piata restaurantelor de lux, companiile de catering si tarile din sud-estul Europei fac parte din strategia de dezvoltare Daas Romania pentru 2012 – 2015.
Daca hipermarketurile si supermarketurile au continuat sa investeasca in noi unitati in ultimii ani, ceea ce a determinat ca businessul furnizorului de rafturi comerciale si instalatii de frig, Daas, sa sporeasca pe acest segment, hotelurile nu au urmat acelasi trend pozitiv. Prin urmare, pentru a contrabalansa segmentele pe care nu sunt prea multe proiecte noi, compania a decis sa se extinda si pe zone in care efervescenta de noi investitii este mai ridicata si, in plus, sa isi arunce ochii si pe piete externe din regiune.

Daas a avut deja primul contract in Republica Moldova, iar pana la finalul anului spera sa se extinda si in Bulgaria, piata pe care sunt deja discutii pe proiecte punctuale.

Strategia Daas Romania pentru perioada 2012 – 2015 vizeaza in continuare si sustinerea segmentelor traditionale de business, cum sunt instalatiile de frig si rafturile comerciale, spatiile hot corner din lanturile de retail si bucatariile sau barurile profesionale din hotelurile de 4 si 5 stele.

Pe langa acest lucru, firma urmareste pietele din imediata apropiere a business-ului traditional, mai exact cantinele si companiile de catering, restaurantele si barurile de lux, spalatoriile si curatatoriile, spatiile de depozitare, cladirile de birouri si spitalele.

A treia directie presupune extinderea pe piete externe. S-au facut deja primii pasi in aceasta directie prin vanzarea de echipamente in Republica Moldova, in valoare de 100.000 de euro.

Potrivit companiei, sfarsitul lui 2012 va aduce o majorare a vanzarilor cu 20% din proiectele survenite in urma planurilor de dezvoltare, iar cotele de piata vor inregistra 2,3% crestere pentru Retail si 1% pentru Horeca.

„In urmatorii patru ani ne dorim sa crestem cu cel putin 10% anual, sa depasim o treime cota de piata in Retail si sa mentinem ritmul de crestere de 1% in industria echipamentelor Horeca”, declara Daniel Mocanu (foto), directorul general si unul dintre actionarii companiei.

Compania a fost fondata in anul 1993, avand ca obiect principal de activitate importul si distributia de echipamente si mobilier pentru industriile horeca si retail alimentar, precum si asigurarea serviciilor de intretinere post-vanzare si service. Daas Romania a devenit, in cei peste 18 ani de activitate, unul dintre principalii jucatori pe segmentele business si lider in proiecte la cheie pentru hipermarketuri si supermarketuri si hoteluri de patru si cinci stele.

Daas Romania a inregistrat in 2011 afaceri de 21 mil. euro, iar pentru anul acesta asteapta o crestere, pana la 25 mil. euro.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri