Producatorul de materiale de constructii Duraziv, detinut de omul de afaceri Daniel Guzu, deschide o noua linie de productie pentru vopsele si tencuieli decorative la Popesti-Leordeni in urma unei investitii de circa 2 milioane de euro care va duce la atingerea unei capacitati totale de 50.000 de tone pe an.
Noua linie de productie a fost pusa in functiune si poate lucra la capacitate maxima in orice moment, insa productia din cadrul fabricii va fi insa una adaptata cererii de vopsele si tencuieli din piata.

Compania estimeaza in prima faza o productie mai mare de tencuieli decorative. Aceasta investitie are la baza dorinta companiei de a a echilibra ponderea fiecarei divizii in vanzarile totale. Pentru acest an vopsele ar urma sa asigure pana la 20% din vanzarile totale ale companiei. Anul trecut vopselele au avut o pondere de peste 10% in business.

„Noua linie de productie este una moderna cu o productivitate sensibil marita. Daca aceasta linie ar produce doar o singura gama simpla de produse atunci din punct de vedere valoric productia ar depasi 30 de milioane de euro”, declara Daniel Guzu, fondator si manager Duraziv. „Ne-am propus sa oferim clientilor sisteme de produse din acceasi categorie calitativa care sa poata garanta executia unor lucrari durabile. In acest sens, ne dorim sa ne dezvoltam un portofoliu cat mai echilibrat. Nu dorim sa fim doar un producator de adezivi sau profile, ci sa fim o companie care poate livra solutii complete de finisaj.”, adauga Daniel Guzu.

Crestere de peste 75% a vanzarilor de vopsele

Compania estimeaza ca in 2012 va reusi sa realizeze vanzari de 3,5 milioane de euro din produsele realizate in fabrica de vopsele si tencuieli decorative, in crestere cu 75% fata de anul anterior.

Acesta este practic targetul initial al companiei pe acest segment, noua linie urmand a constribui la atingerea acestor deziderate. „Aceasta investitie a fost gandita pe termen lung. In acest moment nu preconizam o cerere mai mare decat cea prevazuta initial”, adauga Daniel Guzu.

In 2011 vanzarile de vopsele ale companiei Duraziv au depasit pragul de 2 milioane de euro. Divizia de vopsele a fost lansata in a doua parte a anului 2010, moment care a marcat revenirea antreprenorului Daniel Guzu pe un segment de piata care l-a consacrat. 2011 a fost primul an cand aceasta divizie a functionat pe intreg parcursul anului.

Duraziv detine acum trei fabrici in Romania, dintre care una de mortare uscate, alta de vopsele si tencuieli pe baza de apa, iar a treia de profile metalice, toate situate langa Bucuresti, in Popesti Leordeni. Fabrica de adezivi are o capacitate maxima de 200.000 de tone pe an, iar cea de profile metalice de 10.000 tone pe an.

Duraziv este o companie activa pe piata de materiale de constructii inca din anul 2003, cand a fost infiintata sub denumirea initiala de Bau Profil de catre antreprenorii Daniel si Irina Guzu. Compania produce materiale de constructii din categoria adezivi, profile metalice, vopsele, produse pentru finisari interioare si exterioare, sisteme complete de termoizolare si hidroizolare.

Divizia producatoare de adezivi s-a lansat in urma unei investitii de peste 8,5 mil. euro intr-o fabrica cu o capacitate de productie de 200.000 de tone pe an, situata in Popesti Leordeni. Fabrica este dotata si cu un laborator propriu, echipat la standarde europene, unde sunt testate toate produsele. In 2011 compania a raportat o cifra de afaceri de 18 milioane de euro, in crestere cu 34% comparativ cu anul precedent.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri