Petrom, cel mai mare producator de titei si gaze din sud-estul Europei, anunta ca saptamana aceasta a repus in functiune rafinaria Petrobrazi, oprita timp de sase saptamani pentru lucrari de modernizare care au necesitat investitii de aproximativ 100 milioane de euro.
Instalatia a fost modernizata pentru a fi ajustata tehnic astfel incat sa proceseze integral productia interna de titei, iar ponderea de motorina in mixul de produse sa sporeasca.

„Rafinariile din Romania produc benzina in exces fata de cerere, pe cand, in cazul motorinei, circa 30% din necesar provine din importuri. Noua unitate este foarte importanta in procesul de modernizare a rafinariei, intrucat ne va permite sa imbunatatim mixul de produse, pentru a raspunde cererii de pe piata", a declarat Neil Anthony Morgan, membru al directorului Petrom.

Potrivit acestuia, la lucrarile de modernizare au participat circa 4.500 de oameni din peste 100 de companii, furnizori directi si subcontractori.

Pana in 2014, Petrom va investi 600 de milioane de euro la Petrobrazi cu scopul cresterii eficientei rafinariei, potrivit unui comunicat emis de companie. Pana in prezent, 400 de milioane de euro au fost deja investiti.

„Urmatorii pasi importanti in modernizarea rafinariei vizeaza cresterea in continuare a productiei de motorina", se mai arata in comunicat.

Grupul Petrom are activitati in sectoarele explorare si productie, gaze si energie, rafinare si marketing. Petrom exploateaza in Romania si Kazahstan rezerve dovedite de petrom si gaze estimate la 812 milioane de barili echivalent petrol (in Romania - 786 milioane barili echivalent petrol) si are o capacitate nominala anuala de rafinare de 4,5 milioane de tone la finele lui 2011.

Sursa foto: Petrom.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri