OMV Petrom a vandut subsidiara Petrom LPG companiei Crimbo Gas International, iesind astfel de pe piata imbutelierii si distributiei de GPL, a anuntat producatorul de titei si gaze, fara sa precizeze valoarea tranzactiei.
"Decizia luata de catre Consiliul de Supraveghere al Petrom corespunde strategiei Petrom si a Grupului OMV de optimizare a portofoliului de R&M in vederea imbunatatirii eficientei. Partile au agreat confidentialitatea valorii tranzactiei. Finalizarea acesteia este conditionata de aprobarea prealabila a Consiliul Concurentei", arata Petrom, intr-un comunicat.

Pana in 2008, Crimbo Gas International a fost controlata de Cristi Borcea, presedintele executiv si actionar al FC Dinamo. Grupul olandez SHV Gas a preluat atunci Crimbo Gas, dar a anuntat ulterior ca se va retrage de pe piata romaneasca, iar datele actuale ale Registrului Comertului arata ca asociatii Crimbo Gas International SRL sunt Elena Borcea, mama oficialului dinamovist, cu 50% din partile sociale, si Corneliu George Gadoiu, partener de afaceri al acestuia (diferenta de 50%).

Neil Anthony Morgan, membru al Directoratului Petrom, responsabil pentru activitatea de rafinare si marketing, a declarat ca Petrom LPG gestioneaza un numar ridicat de clienti mici, avand deci un grad ridicat de complexitate.

"Complexitatea acestei activitati secundare nu este in concordanta cu strategia noastra. De aceea, in urma procesului de optimizare a portofoliului, am decis sa reducem complexitatea prin vanzarea acestei afaceri catre o companie specializata, pentru care imbutelierea si distributia reprezinta activitate principala", a spus el.

Activitatea Petrom LPG include imbutelierea de GPL, in fabricile de imbuteliere de la Negoiesti si Timisoara, precum si distributia de butelii in intreaga tara, vanzarea si distribuirea de propan, vanzarea si distribuirea de GPL auto si activitati de comert cu ridicata.
Prin aceasta tranzactie Petrom iese de pe piata imbutelierii si distributiei, insa va continua sa produca GPL si sa comercializeze butelii si GPL auto prin intermediul benzinariilor. Astfel, Petrom va continua sa furnizeze GPL de la rafinaria Petrobrazi catre compania cedata, iar aceasta va furniza butelii si GPL auto catre OMV Petrom Marketing SRL.

Petrom avea 99,99% din Petrom LPG SA, companie cu circa 260 de angajati.

"Aceasta tranzactie nu are un impact material asupra situatiei financiare a Petrom (se situeaza sub pragul de 10% din valoarea totala a activelor Petrom, respectiv din valoarea cifrei de afaceri nete a companiei in 2011)", noteaza compania.
Petrom face parte din grupul austriac OMV.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri