CarpatCement Holding lanseaza programul de responsabilitate sociala (CSR) \"Bucurestiul respira\", prin care va planta o perdea forestiera de protectie a Bucurestiului, intr-o comuna limitrofa Capitalei - Cornetu, judetul Ilfov, informeaza un comunicat emis ieri de companie.
Acest program este dezvoltat in parteneriat cu Asociatia Expertilor de Mediu, Agentia de Protectie a Mediului Ilfov si Agentia Regionala de Protectie a Mediului Bucuresti.

"Strategia noastra de responsabilitate sociala se adreseaza nevoilor comunitatilor locale. in Bucuresti, am identificat necesitatea existentei mai multor zone verzi sau paduri de protectie care sa improspateze aerul Capitalei sau sa opreasca praful sa intre in oras. Suntem foarte bucurosi sa fim noi initiatorii unui astfel de program, si speram ca actiunea noastra sa determine cat mai multe comunitati locale sa se implice in extinderea zonelor verzi, peste tot in tara", a declarat Mihai Rohan, Director General CarpatCement.

Demersurile proiectului au inceput in anul 2005, prin identificarea unor terenuri propice plantarilor, obtinerea sprijinului autoritatilor locale, realizarea studiului privind arborii si arbustii rezistenti la conditiile de microclimat din zona. A inceput pregatirea si nivelarea terenului, prin voluntari si utilaje puse de dispozitie de Carpat Agregate, prin punctul de lucru din comuna Cornetu.

In perioada aprilie-mai 2006, vor fi plantate doua loturi de padure a cate 10.000 metri patrati fiecare, care vor realiza jonctiunea cu padurea Stejaru din vecinatate.

Contributia financiara CarpatCement in cadrul programului "Bucurestiul respira" se ridica la 60.000 euro. Cea mai mare parte a sumei este utilizata pentru lucrari pregatitoare, achizitionarea si plantarea arborilor si arbustilor, precum si lucrarile de intretinere a perdelei forestiere, restul fiind utilizat pentru elaborarea studiului de specialitate.

Programul face parte din platforma "Orasul respira", se desfasoara in perioada ianuarie-decembrie 2006 si va continua anul viitor prin extindere in alte localitati.

HeidelbergCement - una dintre cele mai mari companii producatoare de ciment din lume - promoveaza, in toate cele 50 de tari in care activeaza, principiile de baza ale dezvoltarii durabile, pentru a satisface nevoile prezentului fara a compromite posibilitatea generatiilor viitoare de a raspunde propriilor nevoi.

Dezvoltarea durabila reprezinta cel mai important element al filozofiei HeidelbergCement.

Cu un total al investitiilor de peste 270 milioane euro si cu un numar de 2.000 de angajati, HeidelbergCement este unul dintre cei mai importanti investitori germani din Romania. HeidelbergCement este prezent in Romania din anul 1998, in productia de ciment, betoane si agregate, prin companiile CarpatCement, Carpat Beton, respectiv Carpat Agregate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri