Fabrica producatorului de lactate Tnuva, aflat in faliment, va fi scoasa la vanzare pentru aproape 16,4 mil. euro plus TVA.

Admnistratorul judiciar al companiei TRD Tnuva Romania Dairies, Capital Insol va organiza o licitatie publica cu strigarea pentru vanzarea in bloc a activelor imobiliare ale companiei.

Astfel, in cadrul licitatiei vor fi scoase la vanzare halelele de productie, birourile si depozitele companiei Tnuva de la Popesti Leordeni, dar si un teren de peste 127.000 mp si bunuri mobile constand in echipamente de productie sau mobilier si birotica. Pretul de vanzare a fost stability la aproape 16, 4 mil. euro plus TVA.

Investitia in fabrica Tnuva s-a ridicat la 55 mil. euro, potrivit informatiilor anterioare facute publice de producatorul de lactate.

Compania Tnuva avea datorii de peste 400 mil. lei, potrivit tabelului preliminar de creante publicat pe site-ul Capital Insol.

Bancile au de recuperat, in total, peste 36 mil. lei, creante garantate. BRD are de recuperate, potrivit tabelului preliminar de creante peste 22 mil. lei, National Bank of Greece trebuie sa recupereze 6,5 mil. lei, iar Banca Romaneasca 7,8 mil. lei.

Cele trei banci au insa si creante chirografare (fara garantii) de circa 24 mil. lei.

Printre cei mai mari creditori chirografari se numara si Zenith Media Communication cu peste 3 mil. lei.

Creantele bugetare se ridica la peste 7 mil. lei, iar cele salariale la cateva sute de mii de lei.

Licitatia ar fi urmat sa aiba loc in la finalul acestei luni, insa o contestatia va determina amanarea licitatiei, au spus oficialii Capital Insol pentru wall-street.ro.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri