Contractele in baza carora ArcelorMittal Galati a primit energie de la Hidroelectrica au respectat legislatia, iar compania nu este trader de energie, ci un consumator mare, care nu poate cumpara electricitatea "de la supermarket", a declarat Bruno Ribo, directorul executiv al combinatului, informeaza Mediafax.
"Colaboram cu autoritatile romane pentru a demonstra ca nu e un caz de ajutor de stat. Noi nu suntem traderi de energie, folosim energia pentru a face productie. Si suntem un consumator mare, consumam in mod constant 200 de megawati pe zi. Nu este o marfa pe care sa o cumparam de la supermarket. Avem nevoie de stabilitate", a afirmat Ribo.

Comisia Europeana a ajuns la concluzia preliminara ca doua contracte bilaterale incheiate intre Hidroelectrica si ArcelorMittal Galati constituie, probabil, ajutor de stat ilegal si a inceput procedura oficiala de investigare.

Potrivit primelor concluzii, Hidroelectrica a acceptat preturile propuse de ArcelorMittal Galati, pe piata OPCOM, desi existau oferte concurente la preturi similare sau mai ridicate, ceea ce se constituie in pierdere de venituri pentru stat. In plus, Comisia a constatat ca ArcelorMittal Galati nu a achizitionat energia doar in vederea consumului propriu, ci si pentru furnizare catre celelalte companii detinute de grup in Romania.

Investigatia se refera la doua contracte, incheiate in decembrie 2009 si decembrie 2010 intre ArcelorMittal Galati si Hidroelectrica, care vizau furnizarea de energie in 2010, respectiv 2011.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri