Vanzarile retelei de magazine in sistem de franciza LEM'S, operata de producatorul de mobila Lemet Campina, au crescut cu 21% in primul semestru, la 70,2 milioane lei, si ar putea ajunge la 200 milioane lei la nivelul intregului an, informeaza Mediafax.
"Premisele acestei cresteri au fost in primul rand programele noi de mobila dezvoltate de specialistii fabricii. In al doilea rand cresterea ponderii produselor complementare aflate in magazinele retelei si in al treilea rand identificarea de noi parteneri pentru extinderea si consolidarea retelei", a declarat, joi, Adrian Rizea, directorul comercial al companiei.

La nivelul intregului an, Lemet estimeaza o crestere a vanzarilor retelei de la 173 milioane lei, in 2011, la 200 milioane lei. Magazinele din reteaua LEM'S comercializeaza atat mobilier Lemet, cat si alte categorii de produse. Electrocasnicele, livrate de diversi furnizori, au o pondere de 6-7% in rulajul retelei.

Compania are in prezent 104 magazine si isi propune a minimum sapte unitati noi pana la sfarsitul anului.

"La anul ne dorim sa ne extindem in Bucuresti, dar o vom face in functie de conjuncturile existente", a spus Rizea.
In prezent, reteaua numara trei unitati in Capitala.

Compania Lemet, care detine o fabrica de mobila la Campina, se asteapta in acest an la un avans al cifrei de afaceri de la 77 milioane lei, in 2011, la 85 milioane lei.

Lemet a pus in functiune la inceputul anului o noua facilitate de productie la Campina, dezvoltata printr-o investitie de 27 milioane lei, cofinantata din fonduri europene.

"Situatia pe piata mobilei este in perioada actuala una grea, foarte grea. Publicul are intentii limitate de cumparare si a devenit foarte pretentios. Clientii vor sa primeasca din ce in ce mai mult pe unitatea monetara cheltuita. Unii vor mai multa cantitate, altii mai multa calitate, insa toti isi doresc ceva in plus", a spus Rizea, referindu-se la evolutia pietei in acest an.

El a aratat ca aprecierea euro are o influenta negativa atat asupra costurilor de productie, cat si asupra chiriilor.

"In 2013, avem incredere ca va fi cel putin la fel ca in 2012, din punctul de vedere al intentiei de achizitie. Noi vom avea o prezentare teritoriala net superioara din punctul de vedere al locatiilor, suprafetelor si diversitatii produselor", a spus Rizea.

Fabrica Lemet din Campina a fost infiintata in 1991, iar halele de productie acopera in prezent o suprafata de peste 30.000 metri patrati. Capacitatea actuala de prelucrare a Lemet este de aproximativ 1,2 milioane metri patrati de PAL pe an, pe poarta fabricii iesind anual peste 360.000 de module de mobila.

Compania Lemet este controlata de Alexandru Rizea, tatal lui Adrian Rizea.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri