Proprietarul Arabesque, Cezar Rapotan, estimeaza ca afacerile grupului ar putea creste usor in acest an, de la 470 milioane euro in 2011, dar afirma ca "lucrurile se pot schimba de la o saptamana la alta", in functie de evolutia sectorului constructiilor si a economiei romanesti in ansamblu.
"Probabil vom incheia anul 2012 cu un mic plus fata de 2011, insa lucrurile se pot schimba de la o saptamana la alta. Evolutia sectorului constructiilor si a economiei in general depind de solutiile care se vor gasi pentru problema europeana, de imbunatatirea increderii investitorilor, de bugetul alocat investitiilor din Romania, de continuarea proiectelor de infrastructura si reabilitare termica, de construirea / modernizarea unitatilor sociale, si, nu in ultimul rand, de apetitul pentru creditare din partea bancilor", a declarat pentru Mediafax omul de afaceri.

Cifra de afaceri a grupului Arabesque s-a ridicat la 470 milioane euro anul trecut, cu 15% peste nivelul din 2010, iar 10-15% din rulaj a fost generat de pietele externe.

Distribuitorul de materiale de constructii, lider al pietei locale, activeaza in prezent pe pietele din Romania, Republica Moldova, Serbia, Bulgaria si Ucraina. Din cele 38 de centre comerciale ale grupului, 18 sunt in Romania.

"In primul semestru al acestui an, cifra de afaceri a grupului Arabesque s-a situat la un nivel similar cu cel al aceleiasi perioade a anului trecut, o influenta aparte asupra vanzarilor avand iarna deosebit de grea, lipsa in continuare a proiectelor importante, problemele economice din Europa si evolutia cursului de schimb", a spus Rapotan.

Grupul este in continuare interesat de extinderea prin achizitii, dar asemenea proiecte nu au fost prevazute in bugetul din acest an, potrivit sursei citate.

"Ramanem atenti la oportunitatile din regiune, pentru o eventuala consolidare pe pietele externe", a adaugat omul de afaceri.

Rapotan controleaza si firma Brico Expert, operatorul magazinelor retailerului francez Mr. Bricolage din Romania.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri