Afacerile distribuitorului de centrale termice Ariston Thermo Romania au crescut cu 9% in primul semestru, in euro, comparativ cu perioada similara a anului trecut, si ar putea inregistra un avans de 12% in 2012, de la 30 milioane euro anul trecut.
"Cifra de afaceri Ariston Thermo Romania a inregistrat o crestere moderata (in primul semestru, n.r.), de aproximativ 9% la valori exprimate in euro, fata de rezultatul din perioada similara din 2011. In lei cresterea este putin mai mare", a declarat directorul de vanzari al companiei, Catalin Draguleanu, citat de Mediafax.

El a aratat ca rezultatele pozitive vin in urma vanzarilor in crestere pe toate grupele principale de produse, nefiind inregistrate fluctuatii mari pe niciuna dintre acestea.

Rulajul a fost sustinut atat de lansarea unor produse noi, cat si de programul Casa Verde de anul trecut, in cazul sistemelor solare.
Aproximativ 60% din cifra de afaceri a companiei este generata de centralele termice, piata puternic influentata de debransarile de la sistemul centralizat.

"Targetul nostru pentru acest an este o crestere de aproximativ 12%, crestere care se va baza pe noile lansari de produse", a spus reprezentantul companiei.

Investitiile Ariston din acest an se axeaza pe lansarea de noi produse cu eficienta energetica ridicata, dar si pe dezvoltarea retelei de service si asistenta tehnica.

"Situatia economica generala nu asigura premize prea bune pentru investitii, consum si dezvoltare a afaceriilor in general, dar daca ar fi sa eliminam acest aspect care a devenit o constanta la care trebuie sa ne adaptam in ultimii ani, as spune ca debransarile de la sistemul centralizat pot influenta business-ul cu centrale termice. De cand a fost eliminata subventia acordata la plata GCal facturile la incalzire au inregistrat cresteri importante, dar intr-un an dominat de alegeri ma tem ca in continuare autoritatile locale vor cauta cu orice pret sa amane aceste efecte. Procesul de debransare de la sistemul centralizat de incalzire este inca unul greoi in unele orase", a mai spus Draguleanu.
Ariston Thermo Romania este filiala locala a companiei italiene Ariston Thermo Group, specializata in productia si furnizarea de echipamente si servicii destinate incalzirii si producerii de apa calda menajera.

Portofoliul de produse Ariston Thermo Romania este compus din centrale termice murale si de pardoseala, conventionale si in condensare, boilere electrice si indirecte, instanturi pe gaz, aparate de aer conditionat, pompe de caldura si panouri solare. Afacerile companiei au stagnat anul trecut, fata de 2010, la aproximativ 30 milioane euro.

Pe piata locala de centrale termice, sustinuta in principal de importuri, mai activeaza companii precum Baxi, Robert Bosch, Köber, Immergas, Vaillant sau Viessmann.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri