Compania Oltchim, aflata in administrare speciala in vederea privatizarii, a primit aprobarea guvernului pentru contractarea unui imprumut de 40 milioane euro, pentru capital de lucru care sa-i permita functionarea la o capacitate de 65-70% si evitarea pierderilor.
"Societatea este intr-o stare critica deoarece nu are capital de lucru, fapt pentru care s-a luat decizia ieri (joi - n.r.) sa gasim solutii pentru asigurarea capitalului de lucru, astfel incat combinatul sa functioneze la o capacitate de 65-70%, astfel incat sa nu mai inregistreze pierderi pana la finalizarea procesului de privatizare", a declarat ministrul Economiei, Daniel Chitoiu.

El a aratat ca Oltchim a solicitat in acest sens un imprumut de 40 milioane de euro, garantat de stat, care va fi notificat Comisiei Europene, autoritatile sperand obtinerea unui raspuns rapid din partea acesteia, potrivit sursei citate, scrie Mediafax.

Chitoiu a mai spus ca procedurile de evaluare si intocmire a caietului de sarcini pentru privatizare sunt in curs, iar cedarea pachetului majoritar detinut de stat este asumata pana la sfarsitul trimestrului III-inceputul trimestrului IV.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri