Banca Comerciala Romana (BCR) a acordat un credit de 17 milioane de euro companiei Espe Energia SRL, pentru constructia unei microhidrocentrale pe raul Sapanta, judetul Maramures, care necesita o investitie de peste 23 milioane de euro, finantate integral cu capital privat, fara fonduri europene, conform Mediafax.
Microhidrocentrala de pe Sapanta va avea patru turbine cu o putere instalata de 9,88 MW si va fi putea furniza energie pentru nevoile a peste 10.000 de familii, se arata intr-un comunicat al BCR.

Prin constructia noii centrale din Romania, grupul Espe isi continua expansiunea internationala inceputa in 1994, aceasta unitate adaugandu-se altor cinci microhidrocentrale achizitionate in 2004 de la compania Electrica.

Lumina (sub)acvatica asupra afacerilor cu microhidrocentrale: "Multi vorbesc, putini cunosc!"

"Portofoliul de proiecte de energie regenerabila aprobate in cadrul BCR inregistreaza o capacitate cumulata de peste 100 MW, in cea mai mare parte proiecte de energie eoliana si micro-hidrocentrale. Privim cu interes finantarea proiectelor de energie regenerabila, care indeplinesc criterii clare de bancabilitate legate de experienta investitorilor/managementului, expertiza tehnica si legala solida, acorduri pe termen lung de livrare a energiei sau alocarea suficienta de capital pentru a demonstra angajamentul solid al investitorilor", a declarat, in comunicat, Ioana Gheorghiade Director Executiv Project Finance in cadrul BCR.

Grupul Espe vede Romania ca o oportunitate "excelenta" de investitii, in urma modificarilor legislative implementate pentru a atrage capital nou, in special strain, pentru dezvoltarea productiei de electricitate din surse regenerabile de energie.

Din 2006, Espe se situeaza printre primele trei companii din sectorul productiei de energie din surse regenerabile in Romania, avand peste 30 de ani de experienta in sectorul hidroenergetic, in proiectarea de sisteme complete de fabricatie de turbine, piese electromecanice, echipamente de comanda si control software de management si componente automatizate, se arata in comunicat.

BCR este cea mai mare banca din Romania dupa valoarea activelor, de peste 16 miliarde euro, avand 643 de unitati de retail si 48 centre de afaceri dedicate companiilor, 2.300 de bancomate si 15.000 terminale pentru plata cu cardul la comercianti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri