Symmetrica, unul dintre principalii jucatori ai pietei locale de pavele si borduri vibropresate, inaugureaza o noua fabrica, in localitatea Sintereag, la 25 km de Bistrita, in judetul Bistrita Nasaud, in urma unei investitii greenfield in valoare de 2 milioane de euro.
„Constructia noii fabrici Symmetrica face parte din planul strategic de consolidare a pozitiei companiei pe piata de pavele si borduri vibropresate. Prin inaugurarea unitatii din apropiere de Bistrita am ajuns sa acoperim aproape toate zonele cu potential mare de dezvoltare din Romania si sa devenim principalul producator de pavele pe plan local”, a declarat Sebastian Bobu (foto), director executiv Symmetrica.

Astfel, in momentul de fata, Symmetrica opereaza cinci unitati de productie, fiind producatorul cu cele mai multe fabrici de profil.

„Odata cu inaugurarea noii unitati de productie, cota de piata a Symmetrica va creste si, de asemenea, se va putea observa un impact pozitiv si in cifra de afaceri a companiei”, a mai spus Sebastian Bobu. Pentru acest an, compania si-a propus atingerea unei cote de piata de 22% si a unei cifre de afaceri de 16,2 milioane de euro.

Noua unitate de productie a Symmetrica are o capacitate de productie de 2.000 metri patrati de produse (pavele si borduri) pe zi. In acest fel compania ajunge la o productie zilnica, in cele cinci fabrici, de 11.500 mp de produse.

Fabrica din Bistrita Nasaud este amplasata in localitatea Sintereag, la 25 km de municipiul Bistrita, pe un teren de 20.000 mp, suprafata pe care a fost construita o hala de productie de 1.500 mp alaturi de depozite de agregate, silozuri pentru ciment, un spatiu de depozitare spatii administrative si un showroom.

„Investitia de 2 milioane de euro in aceasta fabrica a provenit, in proportie de 30% din fonduri proprii, restul fiind asigurat de credite bancare”, a mai declarat Sebastian Bobu.

Acesta a subliniat ca lucrarile pentru constructia unitatii de productie au fost demarate in toamna anului trecut, iar in iulie 2012 au fost finalizate accesele auto si platformele de depozitare, fiind, de asemenea, livrate si primele produse.

In ceea ce priveste numarul de angajati, Sebastian Bobu a afirmat ca, tinand cont de faptul ca linia de productie complet automatizata, unitatea va avea in total 16 angajati, angrenati in activitatea de productie, contabilitate, livrare si mentenanta.

Afla si Care sunt planurile Symmetrica, dupa deschiderea fabricii de 2 mil. euro din Brasov

Symmetrica isi extinde acoperirea geografica

Potrivit reprezentantului companiei, fabrica din apropiere de Bistrita a fost gandita pentru a deservi zonele de Nord-Vest si centru ale tarii, mai precis judetele Bistrita, Maramures, Satu-Mare, Cluj, Mures, Zalau si Oradea.

„Locul amplasarii celei de-a cincea fabrici Symmetrica nu a fost ales intamplator. Avantajele acestei locatii sunt multiple, printre acestea numarandu-se pozitionarea in apropierea furnizorilor de materie prima, acces facil la rute de transport si, nu in ultimul rand, o larga piata de desfacere”, a subliniat Sebastian Bobu.

Acesta a mai adaugat ca pavelele si bordurile produse in noua fabrica se vor adresa atat persoanelor fizice, cat si companiilor si sectorului privat.

„Mizam pe nevoia autoritatilor locale de a reface partea carosabila si pietonala din orasele si comunele din regiune, pe cererea firmelor de constructii pentru investitiile in mediul privat, dar si pe interesul persoanelor fizice care inteleg tot mai mult atuurile practice si estetice ale pavelelor”, a completat acesta.

A doua fabrica inaugurata in doar 6 luni

In cei 18 ani de prezenta pe piata locala, Symmetrica a realizat investitii de peste 16,5 milioane de euro in cele patru fabrici de la Veresti, judetul Suceava (1999), Podu Iloaiei, judetul Iasi (2010), Bolintin Vale, in apropiere de Bucuresti (2011) si Prejmer, judetul Brasov (2012). Odata cu noua unitate de productie, investitiile totale ale Symmetrica au ajuns la peste 18,5 milioane de euro.

Fabrica din Bistrita Nasaud este cea de-a doua unitate de productie inaugurata de la inceputul anului, dupa ce in luna martie a acestui an a fost data in folosinta unitatea din Prejmer, in urma unei investitii greenfield de peste 2,1 milioane de euro.

Crestere de 5% a pietei de pavele

In ceea ce priveste piata locala de pavele si borduri, Symmetrica estimeaza ca in 2012 va creste cu 5%, atingand o valoare de circa 73,5 milioane euro.

Compania detinuta de Florentina-Mihaela Stanciu si Florin-Cristinel Stanciu, si-a majorat cifra de afaceri cu 93% anul trecut, pana la 13,5 milioane de euro, pe fondul intensificarii prezentei firmei în zona de sud a tarii, dar si a cresterii capacitatii de productie iar in acest an estimeaza o crestere de 20% la circa 16 milioane euro.

Principalii competitori ai Symmetrica pe piata locala sunt Semmelrock Stein+Design, Elis Pavaje si Serpocom.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri