Atunci cand construim o casa sau cand renovam locuinta, trebuie sa avem in vedere si ferestrele. Acestea pot ajuta un camin sa devina confortabil, cheltuielile de intretinere devenind mult mai scazute. Totodata, o astfel de investitie ofera si o lumina naturala mai buna si un zgomot mai redus al strazii.
VEKA, unul dintre cei mai importanti producatori de profile PVC, propune 7 caracteristici esentiale de care este bine sa tinem cont cand ne alegem fereastra:

1. Tipul de tamplarie. Cand vrem sa achizitionam o fereastra termoizolanta avem nevoie, mai intai, sa alegem materialul de baza: lemn stratificat, aluminiu sau PVC. Exista multiple avantaje pe care o fereastra cu tamplarie PVC le ofera, precum faptul ca astfel de produse nu necesita vopsire, se curata usor, nu ruginesc, sunt rezistente la foc si asigura un plus de izolare termica si fonica.

2. Durabilitate si sustenabilitate. Profilul din PVC este coloana vertebrala a unei ferestre. El trebuie sa sustina atat greutatea pachetului de sticla, cat si buna functionare a sistemului de feronerie.

3. Izolare termica si fonica. Avand in vedere ca aproximativ 40% din pierderile de caldura ale caminului se realizeaza la nivelul ferestrelor, alegerea unor produse eficiente din punct de vedere energetic este foarte importanta. Pentru o izolare termica si fonica optima, recomandarea VEKA este ca profilele din PVC sa aiba 5 sau 6 camere interioare si o latime de incastrare in zid de minim 70mm. In plus, fereastra trebuie sa includa un pachet de sticla cu 2 sau chiar 3 foi de geam.

4. Designul. Alegerea ferestrelor impune o atentie deosebita, acestea avand rolul de a completa armonios stilul care defineste casa si personalitatea proprietarului.

5. Securitate si manevrabilitate. Calitatea antiefractie a unei ferestre este data de complexitatea sistemului de feronerie utilizat. Mai mult, intemperiile, ploile repetate si furtunile puternice, pot afecta, de asemenea, sistemul de tamplarie si gradul de izolare al acestuia. Dar o fereastra dintr-o clasa superioara de calitate poate deveni o fortareata pentru protejarea caminului, reducand riscul de efractie.

6. Servicii si garantie. Dincolo de calitatile intrinseci ale ferestrelor, montajul si intretinerea sunt cel putin la fel de importante. Un produs premium, dar montat gresit, isi poate pierde importante optiuni de functionalitate.

7. Dotari suplimentare. Fereastra de calitate nu este un simplu „termopan”. Fereastra este un sistem eficient de izolare termica, fonica si de protectie a locuintei. Este recomandabil ca tamplaria si geamul sa fie completate de o gama de dotari suplimentare care sa ajute la crearea confortului in interiorul caminului. Indiferent ca ne referim la rulouri sau obloane, la plasele impotriva insectelor sau la microventilatia aerului respirabil la interior, este bine ca solutia sistemului de ferestre sa fie personalizata nevoilor individuale.

Citeste si "Nu suntem nemti ca o data la 5 ani sa ne schimbam fereastra sau polistirenul de pe casa"


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri