Unitatile de procesare au colectat in primul semestru de la exploatatii agricole si centre specializate cu 5,4% mai mult lapte de vaca decat in aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat marti Institutul National de Statistica (INS).
In volum, cresterea a fost de 23.607 tone tone, relateaza Mediafax.

"Productia a crescut la branzeturi, inclusiv cantitatea de branza obtinuta exclusiv din lapte de vaca (84,2% din productia totala de branzeturi) cu 2.251 tone (+7%) si unt cu 37 tone (+0,8%). Scaderi ale productiei in semestrul I 2012 fata de semestrul I 2011 pot fi mentionate la lapte de consum cu 3.729 tone (-3,3%) si smantana de consum, cu 747 tone (-3,2%). Productia de lapte acidulat (iaurt, iaurt de baut si altele) in semestrul I 2012 comparativ cu semestrul I 2011 s-a mentinut constanta", se arata intr-un comunicat al INS.

In iunie cantitatea de lapte de vaca pe care unitatile procesatoare au colectat-o de la exploatatii agricole si centre de colectare a scazut fata de luna precedenta cu 1,8%, dar a crescut fata de luna iunie 2011 cu 1,9%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri