Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu, a anuntat ca o firma din Bulgaria ar putea construi in parteneriat public - privat sapte microcentrale pe raul Somes, proiectul fiind estimat la 220 de milioane de euro, scrie Mediafax.
Potrivit unui comunicat transmis de Horea Uioreanu, constructia microhidrocentralelor se va derula pe parcursul a trei ani, proiectul urmand sa inceapa in cursul anului 2013.

"Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu, a facut o vizita de lucru in Bulgaria, la sediul firmei PVB Power Bulgaria AD, o companie cu actionariat italian care urmareste dezvoltarea energiei din resurse regenerabile prin valorificarea potentialului hidroenergetic al raurilor de pe teritoriul Europei. In cadrul vizitei s-a discutat despre posibilitatea unui parteneriat public-privat care s-ar putea concretiza prin realizarea unui numar de sapte microhidrocentrale pe raul Somes, dintre care una si pe teritoriul judetului Cluj, in comuna Vad. Valoarea totala a proiectului «Somes River» este de peste 220 de milioane de euro. Constructia microhidrocentralelor se va derula pe parcursul a trei ani, aceasta debutand in cursul anului 2013", se arata in documentul citat.

Uioreanu a spus ca potentialul hidroenergetic al judetului Cluj este extrem de ridicat si ar putea contribui la dezvoltare economica accelerata a judetului.

"Proiectul «Somes River» vine in intampinarea locuitorilor judetului, acestia putand beneficia atat de o energie mai ieftina, cat si de o agricultura locala performanta, care nu va mai avea de suferit pe timp de seceta", a subliniat presedintele Consiliului Judetean Cluj.

In cadrul discutiilor s-a discutat si posibilitatea construirii unei microhidrocentrale si in municipiul Dej.

Din delegatia CJ Cluj care a efectuat saptamana trecuta vizita la firma din Bulgaria au mai facut parte primarul municipiului Dej si primarul comunei Vad, precum si reprezentanti ai primariilor din zona Somes, din judetul Salaj.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri