Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) va avea un numar maxim de 24.748 de posturi pentru aparatul propriu, dupa transferarea a 46 de posturi catre aparatul propriul al Ministerului Finantelor Publice (MFP) si a altor 55 catre Garda Financiara, potrivit unui proiect de hotarare de guvern.
In prezent, Ministerul Finatelor Publice are prevazut un numar maxim de 1.867 de posturi pentru aparatul propriu, inclusiv demnitarii si posturile aferente cabinetului ministrului. La randul sau, ANAF are maxim 29.100 de posturi, din care 24.849 sunt pentru aparatul propriu si directiile generale ale finantelor publice judetene si a municipiului Bucuresti, 3.159 pentru Autoritatea Nationala a Vamilor si 1.092 pentru Garda Financiara, scrie Mediafax.

Noul act normativ are ca scop armonizarea atributiilor aparatului propriu al Ministerului de Finante cu modificarile legislative efectuate prin mai multe hotarari anterioare ale Guvernului privind organizarea si functionarea MFP si ANAF, precum si actualizarea numarului de posturi ca urmare a acestor modificari.

Totodata, la baza acestui proiect de hotarare se afla "necesitatea eficientizarii activitatii ANAF in vederea asigurarii suportului necesar implementarii si monitorizarii masurilor strategice de reforma, precum si a punerii in aplicare, la nivelul Garzii Financiare, a sentintelor judecatoresti definitive sau irevocabile, cu solutie de anulare a actelor administrative de eliberare din functie si de reincadrare a salariatilor in procesul de reorganizare a ANAF din anul 2011", potrivit notei de fundamentare.

Astfel, vor fi reduse 101 posturi din aparatul propriul al Ministerului de Finante, ca urmare a preluarii Autoritatii pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale de catre Ministerul Afacerilor Europene si a Unitatii Centrale pentru Coordonarea Parteneriatului Public Privat de catre Secretariatul General al Guvernului.

Ministerul va lua 46 de posturi de la ANAF ca urmare a infiintarii Directiei Generale de Inspectie Economico-Financiara, printr-o Ordonanta de urgenta a Guvernului din 2011. MFP va avea in total maxim 1.794 de posturi, excusiv demnitarii si posturile aferente cabinetului ministrului.

Actul normativ propune includerea Directiei generale de inspectie economico-financiara si a Biroului vanzare certificate de gaze cu efect de sera valabile post-2012 in aparatul propriu al ministerului, precum si eliminarea din acesta a Autoritatii pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale si a Unitatii centrale pentru coordonarea parteneriatului public-privat.

ANAF va avea in final 24.748 de posturi maxim pentru aparatul propriu, dupa redistribuirea celor 46 de posturi catre Ministerul de Finante si a 55 de posturi catre Garda Financiara, in vederea punerii in aplicare a sentintelor judecatoresti definitive sau irevocabile, cu solutie de anulare a actelor administrative de eliberare din functie si de reincadrare a salariatilor pe posturile detinute anterior, care au caracter executoriu, dat fiind numarul insuficient de posturi vacante, necesare in acest scop.

Aparatul propriu al ANAF va include Directia Corpul de control ca directie subordonata Directiei generale de integritate. Tot in cadrul aparatului propriu se va infiinta Directia generala de strategie, reforma si cooperare internationala, care va asigura suportul necesar implementarii si monitorizarii centralizate a masurilor strategice de reforma care au loc la nivelul ANAF. totodata, va reprezenta motorul schimbarilor care se for efectua la nivelul institutiei, in acord cu Memorandumul "Programul multianual de modernizare a administratiei fiscale" si cu proiectul de modernizare a administratiei fiscale aflat in curs de negociere cu Banca Mondiala.

Noua directie generala va prelua activitatea Directiei de cooperare internationala, care se desfiinteaza, precum si activitatea de planificare strategica de la actuala Directie generala de planificare strategica si monitorizare a realizarii creantelor bugetare.

Propunerea de hotarare prevede ca Autoritatea Nationala a Vamilor sa fie condusa de un vicepresedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, cu rang de subsecretar de stat, numit prin decizie a primului-ministru. In subordinea vicepresedintelui ANAF care conduce Autoritatea Nationala a Vamilor se organizeaza si functioneaza, potrivit legii, cabinetul demnitarului.

Numarul maxim de posturi pentru Autoritatea Vamilor ramane la 3.159, inclusiv postul de demnitar si cabinetul acestuia.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri