Compania belgiana Electrawinds, prezenta pe piata romaneasca a productiei de energiei regenerabila, va construi un parc eolian de peste 100 MW langa orasul Harsova (judetul Constanta), al doilea din portofoliul companiei pe piata romaneasca, scrie Mediafax.
Proiectul va fi amplasat pe o suprafata de 1.262 de hectare si avea o capacitate de 103,5 MW. Costul pentru constructia unui MW capacitate de productie eoliana este de 1,2-1,5 milioane euro, potrivit informatiilor din piata.

Parcul eolian va fi construit cu 45 de turbine eoliene furnizate de compania germana Siemens, potrivit raportului de mediu pentru acest proiect.

In zona in care va fi amplasat proiectul companiei Electrawinds se mai afla in diverse stadii de dezvoltare alte parcuri eoliene cu o putere instalata cumulata de peste 600 MW (aproape cat puterea unui reactor nuclear de la centrala de la Cernavoda, respectiv 700 MW).

Electrawinds a finalizat constructia primului sau parec eolian in Romania in 2010, in localitatea Topolog (judetul Tulcea) si vizeaza o capacitate totala instalata in centrale eoliene de 200 MW pe piata locala.

De asemenea, compania belgiana are in portofoliu si un proiect de productie a energiei in panouri solare, cu o capacitate instalata de 10 MW.

Electrawinds produce energie regenerabila in unitati situate in Belgia, Franta, Italia, Romania si Africa de Sud. Compania a fost infiintata in 1998 de fratii Luc si Paul Desender.

In Romania sunt functionale centrale eoliene cu o capacitate de aproximativ 1.200 MW.

Potrivit datelor Institului National de Statistica (INS), in primele sase luni ale anului in curs productia totala de electricitate la nivel national a fost de 30,4 TWh, asigurata in proportie de 4% de centralele eoliene, care au generat 1,2 TWh de electricitate.

In 2011 centralele eoliene au asigurat 1,4% din productia de electricitate, respectiv 0,9 TWh, in timp ce la nivel national productia fost de 60,2 TWh.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri