Proiectul va fi amplasat pe o suprafata de 1.262 de hectare si avea o capacitate de 103,5 MW. Costul pentru constructia unui MW capacitate de productie eoliana este de 1,2-1,5 milioane , potrivit informatiilor din piata.

Parcul eolian va fi construit cu 45 de turbine eoliene furnizate de compania germana , potrivit raportului de mediu pentru acest proiect.

In zona in care va fi amplasat proiectul companiei Electrawinds se mai afla in diverse stadii de dezvoltare alte parcuri eoliene cu o putere instalata cumulata de peste 600 MW (aproape cat puterea unui reactor nuclear de la centrala de la Cernavoda, respectiv 700 MW).

Electrawinds a finalizat constructia primului sau parec eolian in in 2010, in localitatea Topolog (judetul Tulcea) si vizeaza o capacitate totala instalata in centrale eoliene de 200 MW pe piata locala.

De asemenea, compania belgiana are in portofoliu si un proiect de productie a energiei in panouri solare, cu o capacitate instalata de 10 MW.

Citeste si:

Electrawinds produce energie regenerabila in unitati situate in , , Italia, Romania si Africa de Sud. Compania a fost infiintata in 1998 de fratii Luc si Paul Desender.

In Romania sunt functionale centrale eoliene cu o capacitate de aproximativ 1.200 MW.

Potrivit datelor Institului National de Statistica (INS), in primele sase luni ale anului in curs productia totala de electricitate la nivel national a fost de 30,4 TWh, asigurata in proportie de 4% de centralele eoliene, care au generat 1,2 TWh de electricitate.

In 2011 centralele eoliene au asigurat 1,4% din productia de electricitate, respectiv 0,9 TWh, in timp ce la nivel national productia fost de 60,2 TWh.