Un numar de 180 de persoane din mediul rural, care vor sa obtina calificari ce nu tin de domeniul agricol, pot accesa cursurile unui program integrat de consiliere si formare profesionala in domeniul agenti vanzari, cofinantat din bani europeni. Citeste detalii.
Firma Activ Contruct, cu activitate in domeniul contructiilor, este beneficiarui contractului de finantare aferent proiectului „Inzestrarea persoanelor din mediul rural in Regiunea Bucuresti Ilfov – cu noi calificari non-agricole printr-un program integrat de consiliere si formare profesionala in domeniul agenti vanzari”.

Proiectul are o durata de implementare de 18 de luni, pana in luna iunie 2013, in cadrul Programului Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Valoarea totala a proiectului este de 2,1 milioane de lei, din care circa 2 milioane de lei reprezinta asistenta financiara nerambursabila solicitata si 106.000 lei contributia solicitantului.

Obiectivul principal al proiectului este dezvoltarea competentelor si cresterea in valoarea a resurselor umane din Regiunea de Dezvoltare Bucuresti Ilfov.

Gupul tinta este format din persoane aflate in cautarea unui loc de munca, sau ocupate in agricultura de subzistenta cu domiciliul in mediul rural. Persoanele din grupul tinta care vor beneficia de facilitatile proiectului vor dobandi cunostintele necesare, dar si acreditarea din partea CNFPA, necesare pentru a se putea angaja ca agenti de vanzari.

Printre obiective specifice ale proiectului se numara:
- dezvoltarea competentelor a 180 de persoane din mediul rural pentru a putea intra pe o piata a muncii extrem de dinamica si greu de accesat, din cauza intarzierilor intervenite intre sistemul de educatie si formare profesionala si cererea de resurse umane de pe piata muncii;
- imbunatatirea eficientei pe piata muncii a persoanelor din mediul rural RDBI, facilitand dezvoltarea competentelor profesionale ale acestora prin participarea la cursurile de formare profesionala in domeniul agenti vanzari realizate in cadrul proiectului;
- o sansa in plus pentru femeile din mediul rural de a obtine competente noi care sa le promoveze in alte domenii decat agricultura de subzistenta;
- integrarea activa imediata pe piata muncii a 12 persoane din grupul tinta (~7%), in urma dobandirii competentelor profesionale de agenti vanzari;.
- dezvoltarea unui portal web care sa contina diverse teste si chestionare care sa identifice competentele profesionale initiale, intermediare si finale ale grupului tinta, care sa ajute la identificarea nevoilor de formare individuala si ulterior angajarea lor in companii din regiune.

Cursurile de perfectionare sunt autorizate de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor (CNFPA) au o durata de 40 de ore si cuprind atat parte teoretica, cat si parte de aplicatii practice.

La absolvirea cursurilor se organizeaza un examen, iar absolventii primesc certificate recunoscute de CNFPA, organism al Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului. Pentru desfasurarea cursurilor au fost angajati 2 formatori.

Cunostintele dobandite in cadrul cursului au caracter general astfel ca absolventii se vor putea angaja in orice companie care are nevoie de personal pentru activitatea de vanzari sau distributie

Lnasarea proiectului a avut loc in data de 17 august 2012.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri