Grupul german de retail Metro este in discutii avansate cu doua companii pentru vanzarea operatiunilor din afara Germaniei ale divizie Real, in cadrul unei strategii de consolidare a operatiunilor pe pietele de baza ale grupului, au declarat pentru Bloomberg doua surse apropiate situatiei.
Retailerul francez Auchan este favorit la preluarea operatiunilor internationale ale Real, cu afaceri de aproximativ 3 miliarde euro pe an, au afirmat sursele citate, relateaza Mediafax.

Decizia finala nu a fost inca luata, iar Metro ar putea decide sa nu mai vanda operatiunile, au precizat persoanele in cauza.

Metro vrea sa se concentreze pe divizia Cash & Carry si pe reteaua de magazine de electronice Media Saturn, reducand investitiile in magazinele universale Galleria Kaufhof si Real.

Asemenea celorlalti mari retaileri europeni, Metro incearca sa se adapteze la scaderea cererii din Europa, afectata de criza datoriilor de stat, cu o economie in pragul recesiunii.

Contactat de Bloomberg, un oficial al Metro a refuzat sa comenteze informatiile si a reiterat pozitia companiei, ca evalueaza toate variantele pentru Real. Biroul de presa al Auchan nu a putut fi contactat.

Actiunile Metro au crescut joi la Frankfurt cu 1,7%, insa sunt in scadere cu 15% de la inceputul anului.

Grupul german detine in Romania 32 de magazine Metro Cash & Carry si 24 de hipermarketuri Real.

Anul trecut, vanzarile Metro in Romania au scazut cu aproximativ 8%, la 1,68 miliarde euro, de la 1,83 miliarde euro in 2010. Divizia Cash & Carry a inregistrat o scadere de la 1,13 miliarde euro la 1,06 miliarde euro, iar vanzarile Real au coborat de la 694 milioane euro la 627 milioane euro.

La nivelul Europei de Est, Real a inregistrat in primul semestru al acestui an vanzari de 1,4 miliarde euro, in scadere usoara fata de nivelul din perioada corespunzatoare a anului trecut.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri