Elicopterele modernizate la IAR vor intra si in dotarea fregatelor Regina Maria si Regele Ferdinand.
Primele doua elicoptere PUMA SM fabricate la IAR Brasov vor intra, la inceputul saptaminii viitoare, in posesia Fortelor Speciale din Emiratele Arabe Unite - EAU. Aparatele vor fi folosite in misiuni de salvare a persoanelor, pe mare si in desert, a spus directorul societatii brasovene, Ioan Georgescu.

Aceasta este prima parte a unui contract mai mare, de 25 de aparate de zbor, comandate de partea araba, valoarea intregului contract fiind de 89 de milioane de dolari. Elicopterele PUMA au fost modernizate, astfel ca acum au o autonomie de zbor sporita, de trei ore, si un sistem automatizat de zbor. Singurele comenzi manuale sint doar cele de decolare si de aterizare. Programul de livrare a elicopterelor PUMA SM spre Emirate se deruleaza pina in 2008. Anul acesta, producatorii brasoveni vor mai livra inca 13 PUMA SM.

16 elicoptere PUMA 330

Aparatul IAR PUMA, in varianta SM, a fost realizat la fabrica din Ghimbav si omologat de firma Eurocopter. Prototipul acestui elicopter a fost finalizat in octombrie 2005, apoi expediat la Centrul de incercari Marignan din Franta al companiei Eurocopter. Aparatul a fost supus unui program de omologare, care a inclus teste la sol si 60 de ore de zbor. IAR Ghimbav are contracte ferme pina in 2009, pe linga cel privind modernizarea a 25 de elicoptere pentru fortele speciale din Emirate existind comenzi si pentru armata romana.

Astfel, IAR Brasov va moderniza pentru Fortele Aeriene Romane 16 elicoptere PUMA 330 cu sistem SOCAT, alte trei aparate echipate cu acelasi sistem urmind a intra in dotarea fregatelor Regina Maria si Regele Ferdinand, achizitionate recent de la marina britanica. Conform publicatiei de specialitate World Aircraft Sales, volumul de elicoptere astfel refabricate va creste de la circa 8% din piata totala de elicoptere, in 1998, la 21% in 2007.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri