Billa Romania, parte a grupului german Rewe, intentioneaza sa deschida cel putin cinci magazine pana la sfarsitul anului si sa ajunga astfel la 71 de unitati la nivel national, a declarat directorul general al companiei, Sorana Georgia, potrivit Mediafax.
"Vrem sa ne extindem pozitia pe piata. Avem in plan deschiderea a peste zece magazine, dar depinde de cum se misca autoritatile locale cu autorizatiile. Pana la sfarsitul anului vrem sa ajungem la cel putin 71 de magazine, fata de 66 in prezent", a spus Georgia.

Ea a aratat ca primul magazin care va fi deschis va fi la Bucuresti, urmat de altele la Constanta si Mangalia.

"Se va deschide primul cel care primeste cel mai repede autorizatiile. Uneori mi se pare ca autoritatile locale nu-si doresc aceste investitii, pentru ca se misca foarte greu cu autorizatiile. Bucurestuiul este unul dintre orasele unde autorizatiile se primesc greu. In Bucuresti si daca vrei sa schimbi destinatia locatiei, adica dintr-un club de biliard in magazin, obtinerea autorizatiei dureaza foarte mult", a completat directorul Billa.

Georgia a afirmat ca desi magazinele Billa au suprafete intre 300 de metri patrati si 2.500 de metri patrati compania "nu prea" mai deschide unitati de peste 2.000 de metri patrati, pentru ca astfel de suprafete se gasesc din ce in ce mai greu.

"Deschidem magazine de 600-1.500 de metri patrati. Astfel de terenuri inca mai gasim aproape de clienti", a spus ea.

Oficialul Billa a afirmat ca de cand a inceput criza cumparatorii se indreapta spre marcile proprii si, in acelasi timp, si-au diminuat pachetul pe care il cumpara la o vizita in magazin.

Billa este prezenta pe piata din Romania din 1999. Lantul are 66 de magazine la nivel national si 3.600 de angajati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri