Activitatile Casei de Insolventa Transilvania (CITR) in cazul insolventei Fortus Iasi au avut aprobarea creditorilor, inclusiv a AVAS, si au fost efectuate sub controlul instantei, au spus oficialii CITR ca raspuns la acuzatiile premierului Victor Ponta, care recent a declarat ca societatea a actionat impotriva intereselor companiei.
Guvernul a aprobat recent ca AVAS sa preia creantele Fortus Iasi, societate aflata in lichidare si va efectua un control cu privire la lichidarea Remin Baia Mare, deoarece societatea de lichidare Transilvania a actionat impotriva intereselor celor doua companii, a declarat recent premierul Victor Ponta.

Oficialii CITR au dorit sa mentioneze ca societatea nu este administrator judiciar al companiei Remin Baia Mare. „Societatea nu se afla, si nici nu s-a aflat, in portofoliul nostru de clienti, iar CITR nu este implicata in vreun fel in procesul de insolventa al companiei”, au spus oficialii companiei.

„In ceea ce priveste activitatile derulate de Casa de Insolventa Transilvania in cazul Fortus, toate actiunile intreprinse de noi au avut aprobarea creditorilor, inclusiv a AVAS, iar toate procedurile au fost efectuate sub controlul instantei. Inca de la numirea ca administrator judiciar al companiei, CITR a facut toate demersurile pentru continuarea productiei, pentru a salva afacerea Fortus”, au mai spus reprezentantii CITR.

Planul propus de catre administratorii judiciari prevedea gasirea unui investitor care sa achizitioneze societatea ca intreg, urmand a investi sumele necesare pentru repornirea cel putin partiala a acestei platforme.. Exista intentii de investitii, insa administratorii judiciari nu le-au putut da curs tocmai din cauza acestor fluctuatii procedurale si a dezacordurilor dintre creditori.

Mai mult, pentru a urgenta gasirea unei solutii pentru Fortus, au fost solicitate AVAS si ANAF intalniri comune pentru a discuta cele mai eficiente solutii pentru salvarea companiei. In cadrul ultimei intalniri avute la AVAS au fost depuse 4 intentii de investitii si preluare a activului, dintre care cel putin doua cu intentie clara de prezervare a locurilor de munca si continuare a productiei.

Tergiversarea aprobarii planului de reorganizare de catre unii creditori a dus la decizia Tribunalului Sindic Targu Mures de a declara falimentul companiei. Casa de Insolventa Transilvania a contestat sentinta din data de 22 iunie a Tribunalului, pe motiv ca argumentele pe baza careia a fost luata decizia nu au respectat legea insolventei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri