Saint-Gobain Glass Romania, cel mai mare producator local de sticla, va creste cu peste 3% volumul productiei la fabrica de la Calarasi incepand cu aceasta luna, prin lansarea a doua noi sortimente de sticla termoizolanta din gama Planitherm, respectiv Planitherm 4S Evolution si Planitherm Bronze, ambele fiind destinate cu precadere sectorului rezidential.
“Fabrica de la Calarasi are tot necesarul de tehnologie si expertiza pentru realizarea de sticla de ultima generatie. Ultimele investitii au permis extinderea gamei Planitherm cu doua noi produse, cu proprietati imbunatatite de izolare termica si protectie solara”, sustine Jerome Lionet (foto), directorul general al Saint-Gobain Glass Romania.

In prezent, compania detine doua linii de productie la Calarasi, respectiv o line de fabricare a sticlei float, cu o capacitate de peste 240.000 de tone pe an, si inca o linie de sputerizare magnetronica a sticlei float, pentru productia sticlelor speciale cu acoperire, cu o capacitate de peste 10 milioane de metri patrati. In urma lansarii noilor modele de sticla, volumul de productie la fabrica de la Calarasi va creste cu peste 3% in primul an.

Datorita functiei de control solar, noua sticla termoizolanta Planitherm 4S Evolution reflecta pana la 62% din radiatiile solare, fapt care contribuie semnificativ la mentinerea temperaturii din interior a incaperilor. In plus, comparativ cu ferestrele cu vitraj dublu obisnuit, aceasta permite o izolatie de 3 ori mai mare, in timp ce consumul de energie pentru climatizarea incaperilor se reduce cu peste 55% anual, potrivit calculelor Saint-Gobain Glass.

„Performantele sticlei Planitherm 4S Evolution au fost imbunatatite, oferind o protectie solara sporita si o estetica, prin scadarea nivelului de reflectie extern. Noul sortiment se combina perfect cu toate tipurile de tamplarie, de PVC, lemn sau aluminiu, iar in proiectele de renovare, acesta poate fi folosit in ramele existente”, a explicat Lionet.

Cel de-al doilea model de sticla termoizolanta produs din aceasta luna la Calarasi – Planitherm Bronze – este destinat cu precadare sectorul rezidential, fiind recomandat in combinatie cu tamplaria de lemn sau cu aspect lemnos, reflexiile sticlei dand un aspect deosebit locuintei.

Cele doua noi sortimente pot fi livrate si in varianta laminata, ce asigura un grad de protectie ridicat la impactul accidental, dar si in versiune Bioclean, cu proprietatea de auto curatire.

Compania a intrat pe piata din Romania inca din anul 2005, dar a inceput productia de sticla in anul 2007, odata cu finalizarea fabricii de sticla de la Calarasi, investitie care s-a ridicat la peste 130 de milioane de euro. Fabrica din Romania, unde lucreaza peste 250 de angajati, reprezinta unul din principalele centre de productie ale grupului din Europa.

Grupul francez este prezent in Romania prin intermediul companiilor: Saint-Gobain Construction Products cu diviziile Rigips, Isover, Weber si PAM (conducte), Saint-Gobain Glass Romania, Saint-Gobain Abrazivi, MTI Impex si Brodene Dahl. Grupul are peste 1.000 de angajati si a avut vanzari de 165,5 de milioane de euro in 2009.

Printre cei mai mari producatori de sticla de pe plan local se numara Saint Gobain Glass, Gecsat, Gerom Buzau sau RomGlass.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri