Compania Trotter Prim, care are in portofoliu lantul de restaurante City Grill, a inregistrat in 2011 cel mai bun an din istorie, iar pentru 2012 oficialii companiei se asteapta la continuarea cadentei de crestere a afacerii. Totusi, la nivel de profit trendul este invers.
“Cifra de afaceri a grupului va creste, insa pentru ca nu ne permitem sa marim preturile, iar costurile noastre sunt mai mari, a trebuit sa sacrificam profitabilitatea”, a declarat Dragos Petrescu in cadrul emisiunii Start-Up Wall-Street de miercuri. Antreprenorul a mentionat ca marjele vor fi cu 20% mai mici anul acesta comparativ cu cele din 2011.

Cresterea euro a avut un impact puternic asupra profitabilitatii, in conditiile in care compania importa circa 40% din materia prima folosita in restaurante.

Dragos Petrescu spune ca a realizat bugetul pentru 2012 la un curs de schimb de 4,5 lei/euro. “Nu cred ca vor exista derapaje politice care sa influenteze cursul de schimb pana la alegeri, insa eu sunt foarte pesimist pentru 2013, cand lucrurile isi vor arata fata reala imediat dupa instalarea noilor politicieni la conducere. Efectele in consum se vor vedea imediat”, a spus omul de afaceri.

ING a modificat prognoza privind cursul de schimb valutar pentru sfarsitul acestui an la 4,65 lei/euro, de la 4,85 lei/euro, anticipand "un risc politic semnificativ" in perioada premergatoare algerilor parlamentare din decembrie, inclusiv aparitia unor promisiuni de relaxare a politicii fiscale.


Trotter Prim cuprinde restaurantele City Grill, Buongiorno, Caru’ cu Bere, Hanu’ Berarilor, cafenelele City Café si brutariile BarkWerk.
Compania a mai avut si fast-food-ul Bundetot si sports bar-ul Cantina, pe care le-a inchis, insa, anul trecut.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri