Producatorul de vopsele Fabryo, detinut de fondul suedez de investitii Oresa Ventures, isi va uni operatiunile cu Atlas Paints, divizia de materiale pentru constructii a companiei Atlas Corporation, controlata de omul de afaceri grec John Sitinas.
"Actionarii Fabryo Corporation si Atlas Corporation au ajuns la un acord cu privire la fuziunea operatiunilor de materiale de constructii ale celor doua companii. Incheierea tranzactiei va avea loc dupa primirea avizului de la Consiliul Concurentei. Notificarea a fost depusa in cursul saptamanii trecute, decizia Consiliului Concurentei fiind asteptata in urmatoarele luni", se arata intr-un comunicat al celor doua companii.

Incheierea tranzactiei va avea loc dupa primirea avizului de la Consiliul Concurentei. Notificarea a fost depusa in cursul saptamanii trecute, decizia Consiliului Concurentei fiind asteptata in urmatoarele luni.

Atat Fabryo Corporation, cat si Atlas Corporation se numara printre cei mai importanti jucatori de pe piata vopselelor si tencuielilor decorative. Atlas Corporation este totodata producator si distribuitor de produse de termoizolare, adezivi si mortare pentru constructii si produse de hidroizolare.

In prezent, Atlas Corporation trece printr-un proces de divizare a operatiunilor, in urma caruia divizia de materiale de constructii se va constitui intr-o companie separata, denumita Atlas Paints. Actionarul majoritar al Atlas Corporation, Chroma Holdings, va deveni, de asemenea, actionarul majoritar al Atlas Paints. Chroma Holdings este controlata de antreprenorul grec John Sitinas.

Atlas Corporation va pastra si va continua sa dezvolte cealalta divizie importanta a companiei, care se ocupa de importul si distributia de produse electronice si care nu face obiectul acestei tranzactii.

Dupa incheierea tranzactiei, Atlas Paints si Fabryo Corporation vor deveni parte din acelasi grup. Actionarii celor doua companii vor ramane actionari ai noului grup.

In 2011, cifra de afaceri a Fabryo Corporation a fost de aproximativ 123 de milioane lei (29 mil. euro), iar cifra de afaceri a diviziei de materiale de constructii a Atlas Corporation (cumulata pe cele 4 categorii de produse) a fost de aproximativ 50 de milioane lei (23 mil. euro).

Fabryo Corporation este unul dintre producatorii importanti de vopsele si tencuieli decorative din Romania. Compania detine o platforma de productie de vopsele in Popesti- Leordeni, Judetul Ilfov, si are aproximativ 270 de angajati. Fabryo Corporation este controlata de compania suedeza de investitii Oresa Ventures.

Divizia de materiale de constructii a Atlas Corporation, care va deveni o noua companie in urma procesului de divizare - Atlas Paints - activeaza pe patru segmente ale pietei materialelor de constructii, respectiv vopsele si tencuieli decorative, adezivi si mortare pentru constructii, produse de termoizolare si produse de hidroizolare. Divizia de materiale de constructii opereaza pe platforma de productie din Tunari, Judetul Ilfov, si are aproximativ 170 de angajati.

Chroma Holdings, actionarul majoritar al Atlas Corporation, este, de asemenea, actionar majoritar in Atlas Warehousing, o companie care detine 85.000 mp de teren si 24.000 mp de depozite si spatii de birouri in nordul Bucurestiului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri