Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, sustine ca in trei ani aflat la guvernare PDL nu a facut nimic pentru situatia Oltchim, preferand sa capuseze compania de stat, care a ajuns la datorii de 700 de milioane de euro, iar solutia pentru Oltchim nu este neaparat Dan Diaconescu.
"Guvernarea USL a abordat cu seriozitate problemele de la Oltchim si a incercat in doar patru luni si in interiorul acordului negociat de PDL cu FMI sa gaseasca cea mai buna rezolvare a situatiei gasite. Aceasta nu se numeste neaparat Dan Diaconescu, ci un investitor privat care sa se achite rapid de o serie de sarcini extrem de clare: sa plateasca salariile angajatilor si sa mentin locurile de munca", afirma presedintele Camerei Deputatilor intr-un comunicat, citat de Mediafax.

Presedintele Camerei Deputatilor a mai sustinut ca guvernarea PDL nu a facut nimic pentru remedierea situatiei de la Oltchim si ca ceea ce se intampla in prezent "putea fi evitat daca PDL nu ar fi fost interesat de satisfacerea clientelei politice si de jaful din bani publici".

"Desi a trecut prin cel mai transparent proces de privatizare derulat din 1990 pana in prezent, soarta Oltchim continua sa fie afectata de dezastrul creat de guvernarea PDL. In trei ani de guvernare, in care au controlat tot, democrat-liberalii nu au facut nimic pentru remedierea situatiei de la Oltchim. Dimpotriva, prin intermediul unor firme apropiate parlamentarilor PDL, au capusat combinatul si l-au adus la o datorie de 700 de milioane de euro. Tot ceea ce se intampla in prezent cu combinatul de la Ramnicu Valcea putea fi evitat daca guvernarea PDL ar fi fost interesata in mod real de soarta muncitorilor si de economia romaneasca si nu de satisfacerea clientelei politice si de jaful din bani publici", a mai declarat presedintele Camerei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri