Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a declarat ca o firma din Italia si-a exprimat intentia de cumparare a Grupului Mechel Romania, cu mentinerea profilului de activitate pentru cele cinci combinate care vor fi scoase la vanzare, transmite Mediafax.
Liviu Pop a declarat la finalul unei intalniri la Prefectura Cluj cu prefectul Ioan Vuscan, ca in urma discutiilor pe care le-a avut cu reprezentantul rus al Grupului Mechel Romania a rezultat ca din vanzarea celor cinci combinate din Romania se doreste obtinerea a 150 de milioane de dolari.

"Grupul Mechel vrea sa vanda cele cinci combinate din Romania cu 150 de milioane de dolari. Vanzarea care se va face va duce la continuarea activitatii, ei nu doresc sa inchida cele cinci combinate din Romania. Din datele pe care le am, deja exista o intentie de cumparare din partea unei firme din Italia care ar vrea sa cumpere Grupul Mechel din Romania, dar sunt discutii preliminare. Urmeaza ca ei sa vina cu precizari din acest punct de vedere. Din discutiile cu reprezentantul rus al Grupului Mechel Romania, vanzarea se face in directia mentinerii activitatii si a profilului fara schimbare de destinatie", a spus Pop.

Potrivit acestuia, o prima intalnire intre Grupul Mechel Romania si firma din Italia va avea loc in cursul saptamanii viitoare.
In ceea ce priveste combinatul Mechel Campia Turzii, Pop a spus ca acesta va intra in conservare si nu se va taia niciun utilaj pentru a-l duce la fier vechi.

"Rusii doresc conservarea tuturor activelor de acolo, in asa fel incat in momentul in care se face vanzarea viitorul proprietar sa decida daca vrea sa continue activitatea cu utilajele de acolo sau nu", a afirmat ministrul delegat pentru Dialog Social.

Prefectul Ioan Vuscan a declarat, la randul sau, ca la sfarsitul lunii octombrie va efectua o deplasare in China pentru a discuta o posibila investitie la Campia Turzii, intr-o fabrica de tractoare.

Grupul metalurgic rus Mechel a scos la vanzare numeroase active, inclusiv uzinele detinute in Romania, si doreste sa obtina potrivit Kommersant.ru 150 milioane de dolari pentru combinatele Mechel Targoviste, Mechel Campia Turzii, Laminorul Braila si Ductil Steel.

Grupul vrea 46 milioane dolari pentru Mechel Targoviste, 33 milioane de dolari pentru Mechel Campia Turzii, 32 milioane dolari pentru Laminorul Braila, respectiv 39 milioane dolari pentru Ductil Steel.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri