Administratorul judiciar al Hidroelectrica, firma Euro Insol, cere actionarilor companiei de stat sa aprobe initierea unor actiuni in raspundere pentru daune impotriva ultimilor trei directori generali ai producatorului de electricitate, respectiv Traian Oprea, Mihai David si Constantin Trihenea, potrivit Mediafax.
Urmatoarea Adunarea Generala a Actionarilor Hidroelectrica este programata pentru 31 octombrie, potrivit convocatorului.

Producatorul de energie detinut de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) a intrat in insolventa in 20 iunie si de atunci se afla in administrarea judiciara a firmei Euro Insol.

Compania este in insolventa din cauza vanzarilor de energie catre "baietii destepti", a managementului deficitar, secetei prelungite, dar si a altor factori, conform unui raport al Euro Insol. Producatorul de electricitate a pierdut 1,1 miliarde euro in perioada 2006-2012 din vanzarea energiei prin contracte directe.

Oprea a fost director general la Hidroelectrica in perioada 2003-2009, dupa care a fost iblocuit cu Mihai David, care a demisionat in decembrie 2010.

Atat Oprea, cat si David au parasit compania in urma unor declaratii ale presedintelui Traian Basescu.

Basescu a spus despre Oprea ca a prelungit contractele de vanzare directa a energiei. In privinta lui David, seful statului a afirmat ca a fost sustinut de Sorin Ovidiu Vantu, prin Mircea Geoana, pentru a prelua conducerea companiei.

Trihenea a fost numit director al companiei in decembrie 2010 si a demisionat in decembrie 2011, invocand motive personale.

Hidroelectrica este condusa in prezent de Stefan Gheoreghe, fost director in CEZ Romania.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri