Compania romano-germana Star Transmission, care produce la Cugir componente pentru industria auto, intentioneaza sa isi extinda activitatea si sa construiasca o noua unitate de productie la Sebes, investitie prin care ar fi create circa o mie de noi locuri de munca, informeaza Mediafax.
Vicepresedintele Consiliului Judetean Alba, Florin Roman, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca institutia pe care o reprezinta si Primaria din Sebes au semnat un protocol cu societatea romano-germana Star Transmission Cugir, prin care compania va fi sprijinita sa isi extinda activitatea si sa construiasca o noua unitate de productie la Cugir.

Florin Roman a spus ca firma intentioneaza sa construiasca o hala de productie la iesirea din Sebes, spre Vintu de Jos, pe DN 7, si un centru de cercetare in localitatea Petresti, sat aflat in componenta Sebesului.

Roman a afirmat ca reprezentantii companiei au cerut sprijin pentru dezvoltarea platformei industriale, deoarece au nevoie de un anumit tip de infrastructura, de mutarea unei linii de electricitate, de prelungirea retelei de canalizare, da r si de modificari in reteaua de drum care sa permita traficul TIR-urilor ce aprovizioneaza fabrica sau care preiau produse acesteia.

El a adaugat ca o delegatie din partea actionariatului german va merge, saptamana viitoare, la Cugir, pentru a analiza viitoarea investitie, urmand, cel mai probabil, sa ia o decizie in aceasta privinta.

"Vestea buna e ca, luni, ei vor avea o vizita din partea actionariatului german si sunt sanse foarte mari sa fie aprobata aceasta investitie, ceea ce inseamna ca vor fi create circa o mie de locuri de munca noi", a spus Florin Roman.

Compania romano-germana Star Transmission Cugir a fost infiintata in 2001 in urma unei asocieri dintre Daimler AG, care detine 78% din actiuni, si Compania Nationala ROMARM S.A., care detine restul de 22%. Societatea produce roti dintate si parti de angrenaje pentru industria internationala de automobile.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri