Compania Bamesa Otel isi extinde fabrica de la Topoloveni (Arges) printr-o investitie de 66,8 milioane lei (14,6 milioane de euro), cofinantata cu fonduri europene, proiectul urmand sa fie finalizat in luna mai a anului viitor, informeaza Mediafax.
Compania a inceput in 2010 un studiu vizand oportunitatile extinderii afacerii din Romania, iar in martie 2012 proiectul de majorare a capacitatii de productie a fost selectat pentru finantare prin POS CCE, arata compania intr-un comunicat.

"Pentru a reduce riscul de implemenare a proiectului, Bamesa Otel a construit in prima faza o extindere a halei industriale existente. Aceasta are o suprafata de aproximativ 6.600 metri patrati si o valoare de 5 milioane euro", potrivit sursei citate.

Contractul de finantare cu Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial "Cresterea competitivitatii economice" (AM POSCCE) a fost semnat la jumatatea lunii iunie.

"In primul trimestru de implementare au fost realizate nu mai putin de 35 de activitati, printre care cele mai importante sunt legate de organizarea a patru licitatii publice care au fost finalizate cu semnarea a patru contracte a caror valoare totala este de 11 milioane euro, adica 48,86 milioane lei. Acest proiect are o valoare totala de 66,8 milioane lei si urmeaza a fi sustinut, dupa implementare, cu 20 milioane lei, din care 17,2 milioane lei fonduri nerambursabile acordate din FEDR si 2,8 milioane lei fonduri nerambursabile acordate din bugetul national. Perioada de implementare a proiectului este de 12 luni, termenul de finalizare fiind luna mai a anului 2013", se spune in comunicat.

In urma extinderii productiei, compania vizeaza, printre altele, cresterea cu 20% a numarului de angajati din Romania si majorarea cu 45% a cifrei de afaceri in urmatorii cinci ani.

Bamesa Otel va prezenta detaliile proiectului si partenerii implicati intr-o conferinta de presa programata pentru 10 octombrie.

Compania este controlata de grupul spaniol Bamesa si de ArcelorMittal, avand un centru de servicii in localitatea Topoloveni, din judetul Arges.

Potrivit datelor raportate la Ministerul Finantelor, afacerile Bamesa Otel s-au plasat la 423,3 milioane lei in 2011, in crestere cu peste 20%.

(sursa foto: Bamesa)
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri