Companiile germane Brose Fahrzeugteile si Webasto negociaza cu Primaria Arad demararea unei investitii de circa 40 milioane de euro in Zona Industriala Arad Sud, unde doresc sa construiasca o fabrica de sisteme de inchidere pentru geamuri si componente auto, informeaza surse din administratia locala.

Cele doua firme intentioneaza sa achizitioneze un teren de peste 50 hectare in Zona Industriala Arad Sud, situat in apropierea comunei Zadareni, in vederea construirii unei fabrici pentru productia de sisteme de inchidere pentru geamuri (Brose) si componente pentru turele si parasolare auto (Webasto), dar si pentru dezvoltarea unui departament de cercetare-dezvoltare.

"Deocamdata, ne aflam in faza de negocieri. Acestea vizeaza mai multe aspecte, cum ar fi cele referitoare la utilitati, retele de transport, depozitarea deseurilor. Constructia fabricii va putea incepe in cel mult o luna, dupa incheierea negocierilor si semnarea contractului", au declarat surse apropiate Primariei Arad.

Brose este unul dintre principalii producatori mondiali de sisteme pentru usi, ferestre si scaune pentru autovehicule, furnizand produse pentru modele ca Audi, BMW, Chrysler, Citroen, DAF/Leyland, Fiat, Ford, GM, Jaguar, Lamborghini, Land Rover, Mercedes Benz, Peugeot, Porsche, Renault, Rolls Royce, Skoda, Toyota, Volvo, VW. Pe langa Germania, compania are unitati de productie in America de Nord, Belgia, Franta, Marea Britanie, Cehia, Slovacia, Spania, Suedia, Italia, Portugalia, Turcia, precum si in Asia. Firma are peste 8.500 de angajati si a obtinut, in 2004, o cifra de afaceri de doua miliarde de euro.

Webasto este unul dintre cei mai mari producatori de trape glisante si incalzitoare stationare pe plan mondial. Furnizor international al industriei auto, Webasto a inregistrat in 2004 vanzari de 1,44 miliarde de euro. Pe langa cele trei uzine de productie din Germania, compania detine fabrici in diverse tari din Europa si din afara continentului, printre care Marea Britanie, Olanda, Italia, Turcia, Japonia, Coreea si SUA.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri