Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) a reprogramat pentru luna noiembrie lansarea apelului de proiecte pentru cresterea eficientei energetice a blocurilor in care locuiesc persoane defavorizate, program cu un buget de 304 milioane de euro, cofinantat de Uniunea Europeana, relateaza Mediafax.
"MDRT a prelungit perioada de consultari privind Ghidul Solicitantului pentru proiectele de crestere a eficientei energetice a blocurilor de locuinte cu finantare din fonduri europene, ca urmare apelul de proiecte a fost reprogramat pentru data de 1 noiembrie.

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional din cadrul MDRT a modificat data anuntata initial pentru lansarea Ghidului Solicitantului si a apelului de proiecte pentru subdomeniul 1.2 Sprijinirea investitiilor in eficienta energetica a blocurilor de locuinte. In consecinta, depunerea de proiecte se va putea face incepand cu data de 15 noiembrie 2012", se arata intr-un comunicat al institutiei.

Initial, ministerul a anuntat, in septembrie, ca va lansa la 15 octombrie apelul public de proiecte pentru cresterea eficientei energetice a blocurilor, urmand ca, incepand cu 1 noiembrie, potentialii beneficiari sa poata depuna proiectele la sediile Agentiilor de Dezvoltare Regionala pe raza carora se afla.

"Decizia (reprogramarii, n.r.) a fost luata pentru a permite analiza tuturor observatiilor primite cu privire la Ghidul Solicitantului, avand in vedere numarul mare de propuneri trimise de potentialii beneficiari. In acest fel, MDRT doreste sa reduca riscul aparitiei eventualelor neclaritati ulterioare in procesul de accesare a fondurilor europene destinate acestei operatiuni", se mai arata in comunicat.

Beneficiarii eligibili sunt autoritatile locale, iar investitiile tinta sunt blocurile de locuinte construite intre anii 1950 si 1990 in care locuiesc categorii sociale vulnerabile si familii cu venituri reduse.

Bugetul alocat este de 304 milioane de euro, din care 150 de milioane euro din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala si 154 de milioane euro din contributia nationala (buget de stat, contributia autoritatilor locale si a asociatiilor de proprietari).

Programul a fost aprobat in septembrie de Guvern.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri