Compania turca de servicii integrate de logistica Ekol investeste 8 milioane de euro pentru achizitionarea a 100 de autocamioane.
Compania, care initial a infiintat Ekol Germania in 1996, a cumparat Ekol Romania si a demarat anul trecut operatiunile din Italia, continua sa se dezvolte prin deschiderea de noi stabilimente in cele mai importante zone ale Europei, cu investitii in Bosnia, Franta, Grecia si Ucraina in 2012.

In ceea ce priveste evolutia pe piata din Romania, compania estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 3 milioane de euro, iar odata cu noile investitii targetul va fi de 15 milioane de euro.

La nivel european Ekol are o crestere constanta, in ultimul an realizand investitii de 10 milioane de euro. Ekol isi propune sa devina una dintre companiile de top din Europa, cu o crestere record, marindu-si avansul prin dezvoltarea din Ucraina. Astfel, Ekol a achizitionat in acest an 53% din actiunile Komora, una dintre companiile mari de logistica din Ucraina.

In ceea ce priveste mijloacele folosite pentru atingerea acestui obiectiv, Tayfun Öktem adauga: “Am investit in total 10 milioane de euro in Europa numai in ultimul an. Astfel, capacitatea noastra de depozitare a ajuns in Europa la 80 de mii de metri patrati. Prin aceasta dezvoltare, Ekol devine o companie internationala, cu 1200 de angajati in sapte tari europene si 4200 in Turcia. In acest sens, vom folosi si pozitia obtinuta in Ucraina cu cel mai nou partener al nostru. In urma acestei achizitii vizam in 2013 o cifra de afaceri de 20 milioane de euro pe Ucraina si investitii de 20 milioane de euro in depozite si vehicule. In urma investitiilor la nivel european, in 2013 asteptam pe aceasta zona o cifra de afaceri totala de 75 milioane de euro”, a declarat Tayfun Öktem, CEO al Ekol Logistics.

Centrele de distributie Ekol se intind pe o suprafata de 400.000 metri patrati, fiind utilate cu tehnologii si inovatii de ultima ora in Turcia, Germania, Italia si Romania. Ekol are o flota de 2.000 de autovehicule si 4.000 de angajati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri