Grupul MCA (Miscare Controlata Automat), unul din cei mai mari producatori de usi pentru garaj din zona Balcanilor, Romania si Ungaria mizeaza pe o crestere a afacerilor de 17% la peste 10 milioane de euro in acest an.
MCA se asteapta ca si in 2013 vanzarile sa urce cu 10%-15%, evolutie la care va contribui si lansarea proiectului usilor de garaj cu celule fotovoltaice, care vor merge cu precadere la export si in care oficialii MCA isi pun mari sperante. Tot ca parte din strategia privind energia regenerabila, producatorul de usi de garaj investeste si in obtinerea certificarii „Carbon neutral”.

“Cererea cea mai mare pentru usi cu celule fotovoltaice a venit din Franta, dar chiar si in Romania suntem pe cale sa implementam intr-un complex rezidential acest sistem. Mai sunt si alte persoane carora le pasa de cat de mult consuma”, a declarat Ciprian Oprea (foto), director general MCA, la conferinta de lansare in Romania a sucursalei Carbon Solutions Global.

Potrivit specialistilor in energie, asa-zisa „low carbon economy”, bazata pe reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, reprezinta noua economie, evolutia pietei globale fiind estimata la 500 miliarde de dolari in urmatorii ani.

In prezent, energia realizata din resurse regenerabile reprezinta doar 9% din consumul total la nivel mondial, iar obiectivul pentru anul 2020 este de 16%, potrivit The Energy Information Administration.

Grupul de firme MCA a investit in dezvoltarea unor usi sectionale cu celule fotovoltaice, care vor capta energia solara. Proiectul MCA Power Door capteza energia solara folosind-o atat pentru actionarea usii, cat si pentru alimentarea altor consumatori casnici.

MCA a realizat in 2011 afaceri de 8,2 milioane de euro. Pana la finele anului 2012, ca urmare a cresterii exporturilor, MCA tinteste un avans de pana la 10 milioane de euro, unde in primele sase luni ale acestui an, compania a vandut circa 2.000 de usi de garaj, echivalentul a 1,5 milioane de euro, dupa cum sustin oficialii grupului.

In 2012 piata usilor de garaj din Romania se situeaza la un nivel de aproximativ 14.500 de unitati, respectiv o valoare de 10,8 milioane de euro.

Exporturi de 1 mil. euro

Producatorul cu o experienta de 15 ani exporta regulat in opt state europene, precum Belgia, Franta, Austria, Serbia, Bulgaria, Ungaria, Moldova si Italia, avand cea mai mare fabrica de profil din Europa de Est.

Exporturile MCA se ridica in prezent la 10% din totalul vanzarilor MCA, care la finalul acestui an se vor ridica la 1 milion de euro, potrivit reprezentantilor companiei.

Fabrica de la Jilava are 120 de angajati, o capacitate de productie de 10.000 unitati anual si o retea de distributie proprie de 1.000 de dealeri.

In prezent, fabrica functioneaza la o capacitate de 65%, ca urmare a sezonalitatii. „Nu producem nimic pe stoc, deoarecere productia este de tip unicat – la cerere”, sustin reprezentantii MCA.

Principalii clienti ai grupului sunt firme specializate in instalarea de usi sectionale, firme de constructii, precum si clienti finali.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri