Domeniul contabilitatii din Romania este la nivelul Evului Mediu, in care fiecare familie isi facea acasa pantofii si hainele, iar aceasta zona trebuie sa ajunga in perioada industriala, cand cumparam din magazine, a declarat Daniela Vasilescu, vicepresedinte pentru operatiuni in cadrul Genpact Romania, cel mai mare furnizor de servicii de managementul proceselor de business (BPM) de pe piata locala, cu afaceri de 52,1 milioane de euro anul trecut.
Compania ofera servicii in 14 limbi europene (inclusiv limbi nordice si limbi precum greaca sau turca) pentru aproximativ 50 de clienti, insa niciunul din Romania.

Printre clientii pentru care Genpact lucreaza din centrele din Romania se numara companii americane din Fortune 1000, dar si companii europene.

Managerul Genpact a declarat ca furnizorul de servicii de outsourcing nu are inca clienti din Romania pentru ca cel mai probabil firmele locale nu sunt constiente inca de felul in care isi pot eficientiza procesele de business.

“Daca as face o comparatie, domeniul contabilitatii din Romania este la nivel medieval, cand fiecare familie isi facea propriii pantofi sau propriile haine. Trebuie sa ajungem la nivel industrial, cand ne cumparam din magazine”, a explicat Daniela Vasilescu.

Printre procesele de business pe care le ofera Genpact se numara procesarea facturilor, contabilitate, audit, plasarea comenzilor.

Au 1800 de angajati in Romani, in centrele din Bucuresti si Cluj-Napoca

Genpact are peste 1800 de angajati pe piata locala, dintre care 1200 in Bucuresti si restul la centrul din Cluj-Napoca.

De asemenea, compania recruteaza in fiecare luna in jur de 60 de persoane, insa cifra cuprinde atat angajarile pentru pozitii noi cat si cele de inlocuire a oamenilor care au parasit compania. Media de varsta in cadrul furnizorului de outsoucing a este in jurul a 28 de ani.

Genpact Romania a inregistrat anul trecut afaceri de 52,1 milioane de euro si un profit net de 6,2 milioane de euro.

Printre concurentii Genpact pe piata locala se numara centrele de outsourcing ale Wipro, WNS, Microsoft, Oracle, Office Depot sau Global eBusiness Operations Center (Geboc)- centrul de servicii de externalizare al HP.

De altfel, aceste companii au format recent Asociatia Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri din Romania (ABSL), o organizatie prin care vor sa promoveze domeniul outsourcingului atat in fata autoritatilor locale cat si a celor care isi cauta un loc de munca.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri