UCM Resita, companie aflata in insolventa, si-a redus pierderile in primele noua luni la 7 milioane lei, de la 54 milioane lei in aceeasi perioada a anului trecut, si ar putea incheia anul pe profit, dupa pierderi de peste 700 milioane lei in 2010-2011, potrivit administratorului judiciar
Afacerile companiei au crescut in intervalul analizat cu 2 milioane lei, la 98 milioane lei, scrie Mediafax.

"Suntem in curs de implementare a unor masuri care sa duca la cresterea veniturilor prin incheierea de noi contracte comerciale, in special pe pietele externe, sa reducem costurile, in special pe zona regiilor, a indirectelor, si a celor de personal, cata vreme avem de-a face cu o organigrama supradimensionata, raportat la volumul si valoarea productiei, prin masuri de relocare si comasare a capacitatilor de productie, retehnologizare si eficientizare a fluxurilor de productie", a declarat intr-un comunicat Remus Borza, managing partner al Euro Insol, firma desemnata in urma cu circa cinci luni administrator judiciar al ECM Resita in consortiu cu VF Insolventa.

In ultimele trei luni 300 de salariati UCM au fost concediati, astfel ca firma a ramas cu 1.900 de angajati.

Luni va avea loc o sedinta privind situatia UCM Resita, la care vor participa administratorul judiciar, prefectul judetului Caras-Severin, presedintele Consiliului Judetean, directorii companiei si liderii de sindicat.

UCM Resita a avut anul trecut afaceri de 123,08 milioane lei, usor peste cele din 2010, de 121,3 milioane lei.

Compania a raportat in ultimii doi ani pierderi de 376,6 milioane lei, respectiv 328,08 milioane lei.

In tabelul preliminar al creantelor sunt inscrisi 185 de creditori, care reclama datorii de 859,46 milioane lei, din care doar ANAF are o creanta de 501,11 milioane lei (111 milioane euro).

"Este o mare provocare pentru noi sa aducem pe linia de plutire si sa putem propune un plan de reorganizare sustenabil pentru o societate cu datorii de peste 190 milioane euro, cu 1.900 de salariati si cu o cifra de afaceri de 6 ori mai mica decat totalul datoriilor si cu o pierdere de 3 ori mai mare decat totalul veniturilor", a spus Borza.

UCM Resita este principalul furnizor de agregate si echipamente hidro-energetice pentru compania de stat Hidroelectrica, aflata de asemenea in insolventa si administrata tot de Euro Insol.

Complexul Industrial Resita a fost fondat in anul 1771 de catre Fiscul austriac, fiind cea mai veche unitate industriala din Romania si una dintre primele din Europa.

Productia uzinei s-a diversificat in cei peste 200 de ani de la cuie si cercuri pentru roti de caruta la locomotive, poduri metalice, utilaj petrolier, transformatoare si motoare electrice, poduri rulante si macarale, compresoare, generatoare, servomotoare si turbine hidraulice.

Compania a trecut in 2003 in proprietate privata, fiind preluata de INET AG (Austria) si salariatii UCM.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri