Dezvoltarea economica a Romaniei, in general, si in special a sectorului de constructii, care a cunoscut o explozie puternica in ultimii ani, a determinat Grupul Austrotherm, sa deschida cea dea a doua unitate de productie a polistirenului la Horia, in apropierea orasului Roman, a precizat la inaugurarea fabricii Friedrech Schmid, managerul general al concernului austriac Schmid Industrieholding
Cea dea a doua fabrica Austrotherm, dupa cea deschisa in 1998 in Bucuresti, reprezinta o investitie de 5 milioane de euro, care completeaza investitia concernului german la 30 milioane euro. Capacitatea de productie anuala la Horia este de 400.000 mc de polistiren, dublandu-se astfel cifra de productie posibila la cele doua unitati de productie Austrotherm, estimata la 800.000 mc/anual. Circa 80% din productie va ramane pe piata romaneasca, restul urmand a merge la export spre Republica Moldova, Ucraina si eventual Grecia.

Fabrica de la Horia reprezinta, pe langa cei peste 6.000 mp construiti, din care 95 la suta destinati productiei, si crearea a 20 de locuri de munca pentru locuitorii din zona. In prezent, concernul austriac, din care face parte si Baumit, are 250 de angajati in Romania, detinand pe segmentul izolatiilor termice o cota de piata de circa 30% in 2005, in usoara scadere fata de 2003 si 2004.

Profitul Austrotherm a crescut din 1999 constant, cu circa 10% pe an. Cifra de afaceri Austrotherm Romania a fost in 2005 de 14.000 de euro, pentru 2006 estimandu-se o crestere la 16.000 euro. "Majorarea preturilor la energie in Romania a condus in ultimul timp la cresterea interesului fata de izolatia termica. Datorita cererilor din ce in ce mai numeroase, capacitatea fabricii din Bucuresti a devenit insuficienta. Acum, pentru regiunea Moldovei si zona centrala a tarii, cantitatile necesare vor putea fi asigurate de noua fabrica de la Horia. Mai mult decat atat, vom putea livra si in Republica Moldova si anumite zone ale Ucrainei", a declarat, citat de Rompres, proprietarul concernului, Friedrich Schmid.

"Halele de productie si depozitele se intind pe o suprafata de 6.000 mp, ceea ce ne asigura flexibilitate si promptitudine in servirea clientilor. Apropierea fata de DE 85 ne este de mare ajutor din punct de vedere logistic. Este imbucurator ca mentalitatea constructorilor si arhitectilor romani s-a schimbat si se acorda importanta necesara folosirii polistirenului ca material de izolatie termica", a spus Serghei Negulescu, administrator Austrotherm Romania, exprimandu-si convingerea in ceea ce priveste dezvoltarea pe care o va cunoaste in urmatoarea perioada zona Moldovei.

In afara de placile de polistiren expandat, care sunt produse in Bucuresti si Horia, si profilele pentru fatada produse in fabrica din Bucuresti, Austrotherm Romania comercializeaza si placi de polistiren extrudat (XPS).

Pe langa cele doua fabrici din Austria (Purbach si Pinkafeld), Austrotherm mai are fabrici in Ungaria, Polonia, Slovacia, Serbia-Muntenegru, Bulgaria si, de la inceputul anului 2006, o filiala in Albani. Cu 600 de angajati in toata Europa, grupul Austrotherm a atins in anul 2005 o cifra de afaceri de 117 milioane de euro si face parte, alaturi de Baumit -Wopfinger si Murexin, din Schmid Industrieholding.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri