Posibila taxare suplimentara a profiturilor companiilor petroliere va afecta doar Petrom
Ministrii Finantelor din statele Uniunii Europene analizeaza posibilitatea introducerii unui impozit suplimentar pe profitul companiilor petroliere, care a crescut enorm in ultimul timp din cauza cotatiilor internationale ale petrolului, potrivit Reuters. Discutiile au aparut in urma profiturilor uriase: Exxon - 1.000 de dolari pe secunda, Shell -785 de dolari pe secunda sau BP - 680 de dolari pe secunda. Daca discutiile la nivelul UE vor conduce la introducerea unei suprataxe, ea va fi aplicata doar companiilor care extrag titei.

Vom introduce si noi

Potrivit oficialilor romani, daca la nivelul Uniunii se va aproba aceasta taxa, ea va fi aplicata si in Romania. Bineinteles ca vom introduce si noi aceasta supraimpozitare, pentru ca profiturile mari au legatura cu o situatie conjuncturala, de piata. Este un profit rezultat strict din cresterea preturilor, iar banii obtinuti din supraimpozitarea acestuia se vor duce catre cei afectati, in principal catre cei cu venituri modeste, ne-a declarat ieri vicepremierul Gheorghe Pogea. Amintim ca, recent, ministrul de resort, Sebastian Vladescu, declarase ca societatile petroliere au parte de un profit imoral si ca ele trebuie responsabilizate social in paralel cu tintirea profitului.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=5159&art=12416&cHash=af7530f80c

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri