Tinmar, una dintre cele mai mari companii de comert cu energie din Romania, controlata de omul de afaceri Augustin Oancea, a intrat pe piata productiei de energie in panouri fotovoltaice, domeniu in care vizeaza o capacitate instalata de 50 MW.
"Dezvoltam parcuri solare pentru necesarul propriu de certificate verzi. Avem un target de 50 MW in solare, deocamdata finalizam primul proiect de 3 MW, in judetul Gorj", a declarat Oancea, proprietarul si directorul general al Tinmar, prezent la un seminar pe tema energiei regenerabile, scrie Mediafax.

Companiile care produc energie din surse regenerabile primesc, ca ajutor de la stat, certificate verzi. Pentru constructia celor 50 MW in panouri solare, costurile se ridica la 65 milioane euro, avand in vedere necesarul de circa 1,5 milioane euro pentru instalarea unui MW in panouri fotovoltaice.

Oancea a adaugat ca Tinmar se afla in negocieri cu banci pentru finantarea investitiilor companiei.

"Inca nu avem nimic garantat, dar avem intentii pozitive (din partea bancilor – n.r.)", a precizat Oancea.

Tot luni compania chineza ET Solar Group a anuntat ca va construi pentru Tinmar parcuri solare insumand 50 MW, in Gorj, Giurgiu si Dolj.

Potrivit Tinmar, doua proiecte de productie a energiei prin panouri solare urmeaza sa fie construite in localitatea Tirgu Carbunesti, fiecare avand o putere instalata de 10 MW. Un alt proiect, de 8 MW, urmeaza sa fie instalat in localitatea Simnicu de Sus.

Tinmar a avut in 2011 o cifra de afaceri de 324,8 milioane euro si un profit de 5 milioane de euro.

Oancea a afirmat ca pentru 2012 compania vizeaza o cifra de afaceri apropiata de nivelul de anul trecut, in timp ce profit pentru anul in curs este estimat sa ajunga la 8 milioane de euro.

"Dupa denuntarea contractelor directe ale Hidroelectrica am fost asaltati de clienti ai baietilor destepti. Dupa ce au ramas fara contractele cu Hidroelectrica, baietii destepti au inceput sa majoreze preturile. Preturile au crescut in piata si din cauza starii de urgenta in care este Hidroelectrica", a mai spus Oancea.

Administratorul judiciar al Hidroelectrica, firma Euro Insol, a denuntat in partea a doua a acestui an cea mai mare parte a contractelor directe de vanzare a electricitatii. Hidroelectrica a activat in vara, pentru a doua oara in mai putin de an, starea de urgenta, din cauza secetei prelungite.

Printre clientii Tinmar se numara unele dintre cdle mai mari companii din Romania, precum Lukoil, Mechel, Saint Gobain, Transelectrica, Daewoo Mangalia, Lidl, Kaufland, Bricostore, Santierul Naval Constanta, Oil Terminal si Prefab.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri