Grupul austriac OMV va continua anul viitor forarile in perimetrele de petrol si gaze din Marea Neagra, in incercarea de a gasi noi zacaminte de hidrocarburi, a declarat directorul responsabil de explorare si productie in companie, Jaap Huijskes, potrivit Mediafax.
"Anul viitor vor urma noi forari in Marea Neagra", a spus Huijskes intr-o conferinta de presa la Londra.

OMV Petrom si ExxonMobil Exploration and Production Romania au anuntat in februarie o descoperire semnificativa de gaze la exploatarile din Marea Neagra, estimarile preliminare plasand zacamantul de gaze naturale la 42-84 miliarde metri cubi, care echivaleaza cu de 3-6 ori consumul anual al Romaniei.

Operatiunile de foraj derulate de cele doua companii in Marea Neagra au inceput la sfarsitul anului trecut.

Romania consuma anual aproximativ 14 miliarde metri cubi de gaze, cantitate asigurata in proportie de 80% din productia interna.

OMV are in concesiune in Marea Neagra blocul Neptun si alte doua perimetre in apele Ucrainei si Bulgariei.

Huijskes a adaugat ca productia in perimetrul din apele bulgaresti nu va incepe mai devreme de deceniul urmator.

ExxonMobil Exploration and Production Romania pregateste pentru urmatorii doi ani investitii de peste 1,2 miliarde de dolari in foraj petrolier si lucrari adiacente in Marea Neagra.

Extractia de gaze in Marea Neagra este preconizata pentru sfarsitul deceniului, iar exploatarea zacamantului, estimata pentru o perioada de 10 ani, ar putea asigura independenta energetica a Romaniei in privinta gazelor naturale.

Guvernul roman vrea ca gazele din Marea Neagra sa fie consumate local

Guvernul roman doreste ca gazele pe care OMV le-ar putea extrage din Marea Neagra sa fie vandute in primul rand pe piata romaneasca, pentru a inlocui importurile, dar totul depinde de pret si de sistemul de taxare, spune un reprezentant al grupului austriac.

"Statul roman vrea ca gazul din Marea Neagra sa fie vandut pe piata locala, dar depinde de pret. Daca pretul nu ve convine, nu dezvoltam zacamintele", a mai spus Jaap Huijskes.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri