Grupul EnergoBit, unul din liderii nationali in materie de solutii complete de electricitate, a incheiat un parteneriat de dezvoltare cu doi investitori puternici: fondul de investitii polonez Innova Capital si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare.
Tranzactia se va realiza in mai multe etape si consta dintr-o combinatie de investitii in actiuni si cresteri de capital, care se va finaliza la sfarsitul trimestrului I 2013, dupa obtinerea avizelor legale, Innova Capital devenind actionar majoritar, conform unui comunicat.

Perimetrul tranzactiei cuprinde activitatile de baza, dar nu cuprinde firmele din domeniul furnizarii de energie si dezvoltarii de proiecte de energie regenerabila. Valoarea tranzactiei este confidentiala.

Grupul EnergoBit a fost infiintat in 1990 de antreprenorii clujeni Stefan Gadola, Ioan Socea si Péter Pál, iar anul acesta estimeaza o cifra de afaceri de 160 de milioane de euro, in crestere cu peste 10% fata de 2011.

“EnergoBit este un grup de firme cu o pozitie extrem de solida pe una dintre cele mai dinamice piete din Romania, dar si din Europa, cea a energiei. Cum energia este unul din sectoarele strategice de investitii pentru Innova, dorim sa sprijinim managementul actual pentru a dezvolta mai departe afacerea, in parteneriat cu BERD si cu fondatorii. In plus, am apreciat calitatea actionariatului, managementului si specialistilor EnergoBit si suntem convinsi ca parteneriatul lansat astazi va fi reciproc avantajos, atat pentru investitori, cat si pentru companie. ”, a declarat Andrzej Bartos, ManagingPartner, Innova Capital.

Fondatori EnergoBit au fost asistati in aceast proiect de PwC Romania si firma corespondenta de avocatura D&B David si Baias. Acestea au oferit servicii integrate de asistenta, implicand consultanta juridica, fiscala, servicii de M&A si managementul intregului proiect.

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare este o institutie financiara internationala fondata in 1991, avand drept actionari 63 de state membre, plus Uniunea Europeana si Banca Europeana de Investitii, care deruleaza proiecte de finantare din Europa Centrala si Balcanii de Vest pana in Asia Centrala.

Fondul polonez de private equity Innova Capital a fost creat in 1994, fiind printre primele fonduri de capital de risc integral privat constituite in regiune. In cei 18 ani de activitate, Innova Capital a investit peste 500 de milioane de Euro in 40 de companii din 10 tari din Europa Centrala si de Est. In Romania, fondul controleaza companiile La Fantana, Provus si Romcard.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri