Afacerile Franke Romania vor scadea usor in 2012, din cauza reducerii interesului clientilor pentru achizitii, urmare a crizei politice, dar pot reveni in 2013 la nivelul de peste 37 milioane lei din 2011, dupa extinderea retelei si portofoliului, potrivit companiei.
"Afacerile din acest an vor fi putin sub nivelul din 2011, in primul rand din cauza tulburarilor politice aparute in vara, care au cauzat reticenta consumatorilor in a cheltui banii. Acest lucru s-a resimtit in special pe zona entry si mai putin pe segmentul produselor Premium", a declarat agentiei Mediafax Florin Porojan, directorul general al furnizorului de electrocasnice incorporabile pentru bucatarie controlat de grupul elvetian Franke Artemis.

Afacerile Franke Romania s-au plasat la 37,4 milioane lei anul trecut, conform datelor raportate la Ministerul Finantelor.

"Anul viitor va fi similar cu 2012 din perspectiva evolutiei pietei de profil. Pentru Franke insa ne-am propus o usoara crestere, datorita retelei de showroom-uri bine puse la punct si largirii gamelor de produse si solutii", a spus reprezentantul companiei.

Estimarile companiei arata ca piata de electrocasnice incorporabile are o valoare de 40-50 milioane euro, desi nu exista date certe, si ca acest segment acopera 14-15% din totalul vanzarilor de electrocasnice.

Chiuvetele au ponderea cea mai ridicata in vanzarile companiei, fiind urmate de sistemele complete.

"O crestere peste medie are masina de spalat vase", a spus Porojan.

Produsele livrate in Romania sunt importate de la fabricile grupului din Italia, Elvetia, Scotia, Olanda, Slovacia sau Turcia, iar compania nu ia in calcul, in viitorul apropiat, constructia unei unitati de productie la nivel local.

Franke Romania a inaugurat joi al 16-lea showroom al retelei, la Ploiesti, in urma unei investitii de peste 60.000 euro, si are in plan atingerea unui nivel de 20-25 de unitati, pe care il considera optim in actuala perioada.

Showroom-urile companiei sunt deschise impreuna cu parteneri, care trebuie sa respecte unele conditii. Unitatile livreaza exclusiv electrocasnice Franke, dar pot avea in portofoliu produse complementare, precum mobila de bucatarie, decoratiuni sau sanitare.

In 2008 reteaua Franke Romania avea 25 de unitati, insa unele showroom-uri au fost inchise sau relocate intre timp.

Vanzarile prin showroom-uri genereaza 10% din rulaj, livrarile prin producatorii si distribuitorii de mobila avand cea mai mare cota din vanzari. Alt canal este reprezentat de magazinele de bricolaj.

Franke face parte din divizia Kitchen Systems Group a Franke Artemis, care activeaza in Romania si pe segmentul de real estate, printr-un proiect imobiliar dezvoltat in zona Timisoarei, si al solutiilor pentru bai si toalete publice.

Michael Pieper, proprietarul grupului elvetian, este si actionar minoritar al companiei aeriene Carpatair.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri