Premierul Victor Ponta a anuntat ca il va coopta in echipa sa pe Cristian Botan, tanarul doctorand de 25 ani care a lansat anul acesta un site de recrutare care centralizeaza toate posturile vacante din institutiile statului, informeaza Mediafax.
"Pentru inceput, vom prelua site-ul sau ca pagina oficiala de anunturi privind posturile publice", a afirmat Ponta.

Premierul Victor Ponta a anuntat duminica, intr-o campanie de teasing pe blogul personal, ca pregateste un "transfer surpriza" in echipa guvernamentala, fiind vorba despre o persoana care va atrage atentia multora si se va alatura luni Cabinetului.

"Romanii trebuie sa afle direct de la mine despre cine este vorba. Tocmai de aceea, am decis sa va spun inca de astazi ca saptamana viitoare pregatim un «transfer surpriza». De maine ni se va alatura, la nivelul echipei din Guvern, o persoana care, sunt convins, va atrage atentia multora dintre voi", sustine Victor Ponta.

El a precizat ca totul a pornit de la o scrisoare deschisa pe care acest tanar i-a transmis-o la inceputul lunii octombrie si din care rezulta ca angajarile "de la stat" se fac de mult prea multe ori fara ca romanii sa stie ce posturi sunt scoase la concurs si ce conditii trebuie sa indeplineasca pentru a le putea ocupa, dar si criteriile care stau la baza deciziei propriu-zise de angajare.

"Cristian Botan (foto) nu doar ca a pus degetul pe una din ranile sistemului, dar a pus la punct si o solutie menita sa contribuie la vindecarea sa: o platforma online care aduce transparenta in acest domeniu! Am anuntat pe blog, ieri, aceasta numire, fara sa am cea mai mica intentie de a politiza in vreun fel demersul. Am vazut prin presa ca deja s-a format si o bursa a zvonurilor, dar si interventii politice destul de inoportune. Personal, intentionam ca acest anunt sa fie indreptat pentru lumea online, cea din care a venit Cristian si careia i se adreseaza! Catre tinerii care, la fel ca si Cristian, vor sa produca o schimbare in realitatile sistemului romanesc", sustine Ponta.

Premierul afirma ca a ales un mod mai atipic de a-l anunia pentru ca, in Romania lui 2012, normalitatea are nevoie de ceva senzational pentru a fi bagata in seama.

"Referitor la scrisoarea lui Cristian Botan, atunci cand am citit-o am si spus, automat, «OK, hai sa facem ceva cu proiectul publicjob.ro, sa tinem cont de ce a facut el acolo». Ne-am intalnit si am convenit sa dezvoltam ceea ce el a reusit sa faca la nivel de efort individual, astfel incat in cel mai scurt timp posibil sa vorbim despre un efort institutional care sa aduca un plus de transparenta in angajarile din sistemul public. Vom incepe aceasta colaborare si, sunt convins, vom reusi in ceea ce ne propunem! Pentru inceput, vom prelua site-ul sau ca pagina oficiala de anunturi privind posturile publice. Ulterior, vom veni cu o dezvoltare interesanta si pe zona legislativa. Iar Cristian Botan, tanarul despre care v-am vorbit, va face parte din echipa care va avea aceasta misiune! Asa cum v-am spus, sunt convins ca va atrage atentia si va va inspira pe multi dintre voi", mai spune Ponta.

Cristian Botan are 25 de ani si este doctorand al Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative (SNSPA) si fondator al PublicJob.ro, un site ce indexeaza toate ofertele de joburi din partea institutiilor publice romanesti.


“Acest lucru se realizeaza in alte tari chiar de catre stat, dar in Romania nu exista asa ceva asa ca am decis sa dau drumul acestui proiect. Inca nu este monetizat intrucat statul roman nu are bugete pentru asa ceva”, spune el.

Site-ul, lansat in martie, atrage lunar peste 20.000 de vizitatori unici si ofera periodic statistici concludente privind ofertele din partea statului roman.

Astfel, indexarea intreprinsa de PublicJob in cursul lunii august 2012 a condus la publicarea a 305 anunturi, totalizand un numar de 443 posturi de functionar public disponibile in cadrul autoritatilor administratiei publice centrale si locale din Romania.

Cum ti se pare aceasta miscare? wall-street.ro te incurajeaza sa comentezi.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri